Uporaba Calgona

vejca

Pripravnik
Kupili smo nov pralni stroj in ker imamo zelo trdo vodo so nam priporočili da uporabljamo Calgon, da se na boben in grelec ne bo nabiral vodni kamen.
Ali ima kdo od vas izkušnje z Calgonom, ali je res tako dober kot ga hvalijo ali lahko daš v pralni stroj samo malo več praška pa je učinek enak?

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Pri nas je bil enkrat serviser, pa ga je odsvetoval,..nimam pojma zakaj, se pa lahko pozanimam, če se mami še spomne kaj ji je rekel..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mi imamo zelo trdo vodo, pa nismo nikoli rabili Calgona. Za tisto novo gumo enkrat na 10 let boš dala precej manj kot pa za stalno filanje s Calgonom.

To je isto sranje kot "boljše zdravje z Actimelom". Deluje, a gre tudi brez njega.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Calgon ne pomaga praktično nič, vsaj ne po besedah bratranca serviserja.

Potemtakem bi lahko tožili proizvajalca? Ker zadeva res ni poceni.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Izračunaj si, koliko boste zmetali v 6ih letih (toliko bi moral normalen pralni stroj brez težav zdržati) za Calgon.
Bi skoraj stavil, da po tem času dobiš za ceno (hipotetično) porabljenega Calgona že nov prani stroj.

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Sploh se mi ne sanja kolko stane calgon in koliko se ga porabi na mesec. Ali bi ga morala dodajati ob vsakem pranju, ali enkrat tedensko, mesečno, nimam pojma.

V reklami pravijo, da je treba dodajati Calgon pri vsakem pranju.

Sem pobrskal: paket Calgona s 15 tabletkami stane 6-7EUR (vzemimo 6EUR za lažje računanje). Če se malo pere, zdrži paket pol meseca (torej je letna poraba 24 paketov). Sedaj pa kalkulacija:

24paketov x 6let x 6EUR = 864EUR za Calgon v šestih letih - za ta denar pa že skoraj dobiš DVA! nova pralna stroja!!

LP,

Milan

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Tako kot je že en prej napisu je to spet ena stvar, ki se zaradi zelo uspešnega reklamirabnja dobro prodaja ampak je sploh ne potrebuješ. Pač ljudje smo naivni in hitr zagrabmo kar slišmo po televiziji.

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Glede calgona tole:sestavine calgona vsebuje VSAK pralni prašek saj to so dodatki za mehčanje vode,tako da je uporaba calgona popolnoma nepotrebna.Glede pralnega praška pa vam svetujem,da ga uporabljajte manjše količine kot navajajo proizvajalci,saj so današnji praški zelo močni in manjše količine praška enako operejo perilo in manj onesnažujejo okolje.Preverjeno!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Za odstranjevanje vodnega kamna ni boljšega, kot vinski kis za v solato. Lahko tudi skisan cviček (ok, ta je že original pomojem skor dober
grin1.gif

Itak je samo grelec problematičen, ker, ko je obloga kamna okoli, slabše greje in gre precej energije v nič. Pa ventil in pumpa za izmet vode, ki tudi prideta v kontakt z vročo vodo in se lahko nabere kamen. Drugih posledic pa ni.
Vodni kamen se tvori in nalaga pri povišani temperaturi, torej dovodna pipa in ventil ter dovod vode v boben niso kritični.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam sem že parkat videl, kako je grelec razneslo, posledično zaradi vodnega kamna. Ampak še pri nobenem stroju izpod 10+ let.

No, če je prej, je ponavadi tovarniška napaka na materjalu
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ko so meni pucali bojler, me je skoraj kap...pomoje je bilo 1/3 prostornine peska/kamna v njem.
bonk.gif