upor. ime in geslo

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Rad bi se konektal na bruderov pc, pa mi odpre okence za vpis up.imena in gesla, kljub temu, da geslo ni nastavljeno. Jaz mam visto, bruder pa xpje, mama isti workgroup:mshome , vidim ga pod computers...
Je kako default geslo za mreže. Ker mshome je že ena finta, brez tega mi tudi ni delalo včasih.
write.gif

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Kako je z Visto ne vem, ker se je se vedno izogibam. Pri XPjih pa je tako, da ne dovoli mrežne povezave na računalnik kjer account nima gesla. Tko da nastavi na XP accountu geslo pa te bo potem zihr spustilo gor.

Guest pa nima default gesla.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Mora biti nastavljeno geslo, drugače se ne moreš prijaviti. Brat si lahko nastavi geslo, potem pa si nastavi autologin , da mu ne bo treba vpisovati gesla, če tega ne želi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ima XP "Simple Sharing" ?
Če nima, vpraša za geslo.

(se da nastaviti tudi, da ko ni Simple sharing, ne vpraša za geslo, samo je zadnjič to nekam čudno delovalo, ko sem probal)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sploh ne pridem do njegovega računalnika za pol ure, da bi poštimal. gg Bom sprobal, ko bo možnost in poročam. hvala za info

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Maš "Simple sharing" ?
No ja, očitno nimaš. (ali pa si brezupno zapletel sistem).

Druga možnost je, da se uporabi ime in geslo, ampak izkoristiš možnost Window, sa avtomatsko pošljejo ime in geslo.
Pošljejo vedno pa ime in geslo prijavljenega uporabnika. Primer:
- prijaviš se kot "franc"
- hočeš dostopati do mrežnega diska
- klikneš , Windows pa avtomatsko zraven pošlje "to franc poskuša dostopati"
Zdaj, če ima drugi PC nastavljeno "francu je dovoljen dostop", pol bo delalo, sicer pa bo seveda zavrnjen dostop (in bo vprašal za ime in geslo, če ga uporabnik pozna)

"francu je dovoljen dostop" pa se nastavi tako, da v lastnotih deljene mape daš "franc" in "ima dostop". Da lahko daš "franc" pa mora biti kreiran uporabnik "franc".

Kaj če bi vseeno uporabil "PREPROSTO deljenje datotek" ?
wink-1.gif