Upokojencu podnajemnik Mulec dolžan že 24 najemnin: Samo ven naj gre

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Upokojenec Alojzij Pajk 26 mesecev čaka na najemnine in stroške. Podnajemnik Mulec, nekdanji nepremičninski agent, noče ven kljub izvršbi.

Kako je to možno? A še vedno niso urejene te stvari? Zakaj ga ne more vreči ven, če ne plačuje, krši pogodbo?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Ne ni urejeno.... Tudi z urejeno papirologijo ga ne moreš vržt ven.... So bile debate tudi tukaj, takrat ko so bile zgodbe o stanovanju z golobi.... Ne spomnim se dobro.
Na kratko, vse pravice so na strani najemnika in lastnik ga lahko vrže ven šele ob odločitvi sodišča... to pa traja...

Tudi če izklopiš elektriko in vodo in prisilit najemnika ven, jo moraš nazaj priklopit, ker je potem stanovanje nebivalno... Čisto noro

Tukaj so bile debate, da najboljši način je, da najameš varnostno službo in počakaš, da najemnik zapusti stanovanje. Takrat potem varnostna služba izseli najemnika stanovanja, ključavničar menja ključavnico. Nato varnost počaka pred vhodom in obvesti, da ni več vstopa.....

Najboljša varovalka je pogodba pri notarju. Da lahko ful pospešiš izselitev po pravni poti. Nimam pa lastnih izkušenj....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Samo piše da se tip noče izselit kljub izvržbi. Torej je vse šlo preko pravnih postopkov, če jaz to prav zastopim. Verjetno pa še ni najel varnostnikov, to pa verjamem.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.176
488
83
zamenjaš ključavnico, če jo ni že podnajemnik.
Seveda te bo podnajemnik ovadil/tožil, da si mu ukradelj njegove stvari notri... V bran pa samo ponavljaš, da jih vrnbeš, ko bo plačal vse za nazaj?
Verjamem pa, da ni tako enostavno :/

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.417
2.581
113
Ja, tole z najemniki je kar naprej srqanje. V programu nima NOBENA politična stranka!!

p.s. ga lahko fizično izseliš kot NN?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Sloveniji se izvrši vsak dan nekaj deset deložacij. Če bi bilo tako komplicirano, ne bi bilo nobene. Pa tudi stanovanj ne bi nihče oddajal.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.123
1.071
113
Meni se ne zdi nič posebnega, navaden nepremičninski agent pač. A je že kdo poštenega srečal slučajno?
Ja, jaz sem prodajal in kupoval preko ene, je sicer dobro zaračunala, ampak naredila vse, da se je posel speljal.
Pa je bila na nepremičnini izvršba, pa kredit na obeh straneh, pa zamaksnjen prevzem, pa plačilo po obrohih. Pa kupca, ki je hotel na banki še nekaj barantat pa manjši obrok plačat, je kar tam nadrla ko malega otprka, je bilo še meni nerodno. Ampak je vse plačal.

Ampak je bila pa bolj stare šole in je zdaj verjetno že v penziji.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Načeloma je pri nas posestna pravica nad lastninsko, poleg tega je zaradi nedelujočega sodstva mnogo bolje in ceneje biti tožen kot tožiti. Zato bi se jaz v takem primeru poslužil zgoraj omenjenega postopka - počakaš da je stanovanje prazno, vlomiš in zamenjaš ključavnico (podobno je storil Janković v Rogu).

2. jul 2020
5.098
6.651
113
A nima levica nekaj takega v programu? Razlastitev kapitalistov...

So imeli, pa so vrgli iz programa.

Itak populistična floskula. Kdo od drugih poslancev pa bi dovolil, da bi bodisi svoje ali od sorodnikov firme nacionalizirala država. Poznam precej uspešnih jašističnih podjetnikov. Da takemu Lukec vzame firmo. Bi bil Lukec v grobu preden bi Boskarol končal pisati tožbo na Evropsko sodišče.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Upokojenec Alojzij Pajk 26 mesecev čaka na najemnine in stroške. Podnajemnik Mulec, nekdanji nepremičninski agent, noče ven kljub izvršbi.

Kako je to možno? A še vedno niso urejene te stvari? Zakaj ga ne more vreči ven, če ne plačuje, krši pogodbo?
to je pa primer, ko je podnajemniku ime Darjan, pol pa imaš štalo...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prej bi rekel, da je tipček oddajal na črno in da ta posrednik bolje od njega pozna zakonodajo. Če bi bilo vse čisto, ga sodni izvršitelj vrže iz stanovanja, prej kot bi rekel keks.

• Všeč mi je
Reactions: tony