Upočasnjeni windowsi

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Pred kratkim se mi je v Windowsih pojavil problem. Sistem se je totalno upočasnil.
Odpiranje vsakega programa traja celo večnost, predvajanje glasbe šteka, prav tako predvajanje filmov. Raje ne govorim o Photoshopu, ki traja celo večnost, da se odpre. Računalniku predstavlja breme že predvajanje glasbe in brskanje po dokumentih, kar se prej ni pojavljalo nikoli.
Antivirus je nameščen (in posodobljen), prav tako vsi popravki za Windowse. Task manager ne razkrije nobenega sumljivega procesa, prav pa tako ne nobenega procesa, ki bi zavzemal večino procesorske ali pomnilniške kapacitete.

Ideje?

Hvala!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
Pred kratkim se mi je v Windowsih pojavil problem. Sistem se je totalno upočasnil.
Odpiranje vsakega programa traja celo večnost, predvajanje glasbe šteka, prav tako predvajanje filmov. Raje ne govorim o Photoshopu, ki traja celo večnost, da se odpre. Računalniku predstavlja breme že predvajanje glasbe in brskanje po dokumentih, kar se prej ni pojavljalo nikoli.
Antivirus je nameščen (in posodobljen), prav tako vsi popravki za Windowse. Task manager ne razkrije nobenega sumljivega procesa, prav pa tako ne nobenega procesa, ki bi zavzemal večino procesorske ali pomnilniške kapacitete.

Ideje?

Hvala!

task manager, pa koliko ti kaj rama pa procesorja pozre?

start -run - msconfig - startup.. pa poglej, ce je kak nenavadnega not..

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Task Manager ponavadi ne prikaže vseh procesov, ki se izvajajo. Poskusi mogoče z Process Explorer ali čim podobnim. Pa kakšen online virus scan (recimo ESET),

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako porabo CPU kaže TaskManager med predvajanjem muzike?
Kaj pa med nalaganjem programov?

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Mviper in AlkoMan...sprobal sem oba vajina nasveta in ni bilo nič sumljivega oziroma nenavadnega. Pognal sem dva online virus scannerja, vendar nista našla nič. Prav tako pa sem pobrskal med procesi.

Stein: sem si pustil Task Manager odprt in obremenjeval Windowse s programi. Če imam prižgana firefox in winamp obenem začne glasba štekat ko Firefox obremeni procesor (do npr. 50%).

Da ne govorim o predvajanju filmov, film dobesedno vsakih nekaj sekund zašteka in je vse skupaj negledljivo...

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
pri meni se je pojavilo podobno, mogoče niti ne tako hudo. E8400, 4GB rama, ... bi pač moralo delat brez problema

pa sem se lotil problema: defrag, spucat particije, počistit nesnago (temp fajli, ...), pregledat startup programe, odstranit vse programe, ki jih ne rabim itd. sedaj dela kot mora

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
si ze applov
grin1.gif

na hardware ni noben pomislo ? kako pregrevanje ?
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Men se sliši, kot da mu nekaj žre ram...in ko odpre kak program mu pokuri ram in začne po disku pisat.

Ali pa, da mu je zmanjkalo hard disk prostora na sistemskem disku.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Tako zelo počasi dela, če recimo v BIOS-u izklopiš L2 in/ali L3 cache. Ponavadi se L2 cache izklopi, ko recimo BIOS nastaviš na fail-safe nastavitev. Če ni to, potem je lahko tudi res pregrevanje procesorja, ampak v tem primeru bi vsaj prvih nekaj minut delovalo normalno.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
[censored], moraš bit rocket scientist, da naštelaš, da dela kot bi že itak moralo. :S

ne vem točno, kaj si hotel povedat. si me hotel užalit al pohvalit, da znam kej sam narest?

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
ce nonstop rozlja disk, lahko pomeni, da lavfa indexing service, antivirus skenira (pri meni na sihtu je bila to groza) alpa bo dsk za v franze, ce ma kak bolj specificen zvok.
l2 cache se ne izklopi nikoli afaik.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
[censored], moraš bit rocket scientist, da naštelaš, da dela kot bi že itak moralo. :S

ne vem točno, kaj si hotel povedat. si me hotel užalit al pohvalit, da znam kej sam narest?

Mislil sem, da mora biti človek res Geek (na splošno, ne ti
smile-1.gif
), da porihta tole zadevo. Ni ravno za povprečnega uporabnika.