Upload

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
V ponedeljek so mi priklopili optiko.Drugače je vse o.k.Moti me samo majhen upoload na utorrent-u.Max. je 2 Mb/s večino časa pa je tja do 1 Mb/s.Na liniji naj bi bilo vse o.k.Vsaj tako pravijo pri siolu ,pa tudi speed test mi pokaža obljubljeno hitrost.Dovnload pa je tak kot mora biti.
Zanima me kakšnega imate ostali na povezavi 100/20 Mb/s.
Oprema je router iskratel innbox V50-U ki je nastavljen v bridge mode do mojega asusa ac68u.Danes sem namestil še na novo windowse 10,pa še zmeraj nič boljše.
Kaj bi bilo lahko še narobe,kakšna ideja.
Hvala

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Poglej nastavitve na utorreent-u, če nimaš slučajno omejeno hitrost.

Ne imam vse na neomejeno.Kakšno število upload slotov imate .Zdaj sem kar 5000 vpisal ampak še vedno pride max do 2 Mb/s

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Mislim da bo najprej potrebno razčistiti enote za hitrost
rolleyes-1.gif

Tvoj upload je 20 Mb/s, medtem ko utorrent to hitrost podaja v MB/s. Kar pomeni da je tvojih "2 Mb/s" dejansko 2 MB/s, kar je ekvivalentno 16 Mb/s - kar je pa že zelo blizu tvoje maksimalne hitrosti uploada.

Aja, pa število upload slotov imaš previsoko. Daj max. število vseh povezav na ~500, št. upload slotov pa na recimo 50.

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mislim da bo najprej potrebno razčistiti enote za hitrost
rolleyes-1.gif

Tvoj upload je 20 Mb/s, medtem ko utorrent to hitrost podaja v MB/s. Kar pomeni da je tvojih "2 Mb/s" dejansko 2 MB/s, kar je ekvivalentno 16 Mb/s - kar je pa že zelo blizu tvoje maksimalne hitrosti uploada.
Aja, pa število upload slotov imaš previsoko. Daj max. število vseh povezav na ~500, št. upload slotov pa na recimo 50.

Aha
grin1.gif

Ja to se pa drugače sliši.Ja vse življenje se učimo.Torej glede na sliko imam več kot odlično.
Najlepša hvala
cheer.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
[iz teorije]
b - bit (bit)
B - bajt (byte)
kb - kilobit
kB - kilobajt

1B = 8b

...

Tebi podajo hitrost linije v megabitih na sekundo 100/20 Mb/s, kar pomeni v ljudem bolj poznanih enotah 12,5/2,5 MB/s. Ja, vemo, na nek način zavajanje raje, ampak ti vedno piše v drobnem tisku, da ti navajajo pač v bitni enoti
smile-1.gif

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Potem pa je tu še način pretvorbe med SI predponami. Pri hitrosti linije je večkratnih 1000, medtem ko ti navadno programi prikazujejo hitrost s pretvornikom 1024.

No, saj pri diskih je enaka zgodba...