upload na spletno stran

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Na osebni spletni strani bi rad omogočil pregled podatkov moje vremenske postaje.
Postaja mi preko ftp-ja pošilja vsakih deset minut graf z dnevno temperaturo v moj direktorij. Problem pa je ,ker je datoteka brez končnice in jo program ne prepozna. Sicer je to slika s končnico png. Kako bi na strani omogočil, da bi datoteke dobila končnico in bi jo z navadnim html ukazom naložil kot sliko?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kateri program ti ga ne prepozna?

To imaš nekje http server in slika preko ftp pristane direkt na njemu?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Bingo.
Takoj ko sem prebral tvoje sporočilo sem se spomnil da sem filename vpisal brez končnice ker sem mislil, da jo bo server sam dodelil. Bom probal če to deluje.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Evo sem rešil. Tako kot je bilo rečeno. Že pri imenu datoteke je bilo treba določiti tudi končnico. Najprej je nisem in je pač na ftp strežnik pošiljalo datoteke brez končnice, ki jih browser ni prepoznal.

Za steina pa: vremenska postaja ima svoj samostojen vremenski škatlici pod Linuxom. Ima čudo možnosti, med drugim tudi to, da lahko podatke neposredno pošilja na vremenske strežnike ali pa poljuben ftp strežnik. Glavna prednost te napravce pa je zame v tem, da ne potrebuješ dodatnega računalnika/strežnika. Prav tako pa rešiš probleme z dataloggerjem, ki ga moja postaja nima.