Upgrade Iphone 3g na Software 2.0.2

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Ali ima kdo iste težave? Jaz ga upgredam preko WinPwn 2.5 in vse variante ki sem jih do sedaj poizkusil (in ni jih malo) mi po končanem postopku, ne najde več signala za omrežje. Se pravi ne morm ne klicati in ne na net. Če downgradam na 2.0.1 deluje spet vse normalno. Se komu sanja v čem bi bil problem?

Hvala

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Verjetno je problem v tem, da si odkljukal opcijo activate phone. Ce imas 3G-ja je verjetno iz italije in je ze tovarnisko odklenjen, kar posledicno pomeni, da ne smes odkljukati te opcije. Hkrati pustis pri miru tudi YouTube fix. Ce to ne odpravi problema, poizkusi normalno v Itunsih upgradati na 2.0.2 in nato z Quickpwn-om jailbrakas aparat brez da nalagas custom FW.

Lp. TheCjen

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Res je verjetno problem v kljukici pri Activate in Youtube Fix...

QuickPwn pa ne maram... ker nevem, kaj naredi... Pri mojem se je tisti grdi ananas kazal ene pol ure... nakar sem ga resetiral in se je potem postavil
smile-1.gif
... Program je pa hotel se enkrat zaceti postopek QuickPwnanja ...

Dosedaj imam se najboljse izkusnje z Pwnage Toolom na MACu ...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Pravkar sem poskusil winpwn 2.5 in se polovica ikon aplikacije sploh ne prikazuje .... svašta, bo res treba z MAC-om uredit zadevo.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Potegnil sem si dol z torrentov software od macka 2,1

pa me zanima ko klikeem restor + shift katero datoteko dam za zamenjavo?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Pravkar sem poskusil winpwn 2.5 in se polovica ikon aplikacije sploh ne prikazuje .... svašta, bo res treba z MAC-om uredit zadevo.
če bo še kdo imel podobne težave ... problem je bil v velikosti fontov, normal dpi reši prikazovanje v aplikaciji.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Potegnil sem si dol z torrentov software od macka 2,1

pa me zanima ko klikeem restor + shift katero datoteko dam za zamenjavo?
Ko v iTunsih pritisnes shift+restore, se ti odpre okno, izberes pa tisti file, ki si napisal, da si ga prenesel, se pravi 2.1 restore FW. Ce ti stvar dela probleme, imas natancen step by step vodic na strani iClarified.

Lp. Thecjen

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kolikor vem, WinPwn se ni na voljo za FW 2.1 ... Da se pa tako,d a nalozis ze narejen custom firmware, ki je narejen na MACu, s pomocjo iTunes...

A ta custom FW se potem sploh splača delati vsakemu posebej?

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
No, torej bi lahko nekdo naredil samo custom FW za vsako verzijo in objavljal to, ne pa da si vsak dela svojo verzijo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
se pravi, da, ko je narejen custom SW si ga lahko nalagaš direktno preko iTunes in ne rabiš delati postopka z WinPWN oz. QuickPWN?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tako je... se pa lahko zaplete edino zaradi verzije iTunes... Zadnja verzija (iTunes 8) namrec ne prebavlja dobro DFU nacina, preko katerega se nalaga custom firmware, ce je iPhone se v deviskem stanju... torej se ni bil prej nalozen noben custom firmware narejen s Pwnage Toolom ali WinPwn ...

Zato je v tvojem primeru najbolje, da najprej preko iTunes namestis zadnji uraden firmware (2.1) in ga najprej odklenes s pomocjo QuickPwn (v Windows ali MAC OS)... potem, ko je enkrat "pwnan", pa lahko preko njega nalozis custom firmware kar normalno... brez da bi telefon prej dajal v DFU nacin (v iTunes 8)... Ce imas pa se itunes 7.7 pa lahko namestis kar direktno custom firmware... vendar bos moral potem itunes nadgraditi v 8, ker firmware 2.1 zahteva to verzijo iTunes...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
aha ... ok ... mam verzijo 7.7 ja

ja telefon je sicer še na 1.1.4 ampak ima gor polno nekih programov in bom kr direktno gor nardil 2.1

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce bos dal SHIFT+RESTORE in custom firmware in na koncu dal "Set up as a new iPhone" bos dobil tak telefon, kot nov... kar je tudi najbolj priporocljivo, ker ne ves, kaj je prejsnji lastnik vse nalagal
smile-1.gif
...