Update Ipada 1 na OS 5.1

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Živjo,
nekaj zelo hitrih vprašanja glede Ipada 1. generacije:
- sedaj imam verzijo 4.3.3., jailbreakano, ali ga je potrebno pred nadgradnjo na 5.1 prej restorat ali bo updejt avtomatično povozil jailbreak?
- jailbreak za 5.1 še ne obstaja, ali menite da bo v roku, recimo 2 mesecev na voljo? Takrat gremo na morje in da tamalmu naložim igrce gor
smile-1.gif

- ali so pri Ipadu 1 kakšne težave pri verziji 5.1 (v smislu počasnejšega delovanja, hitrejše porabe baterije, ipd.)?

Hvala!

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Najbolje bo narediti restore in nastaviti kot novo napravo. Jailbreak je trenutno samo tethered (untethered naj bi bil enkrat maja), ampak sej, kolikokrat pa restartaš/ugasneš ipada. Jaz imam na svoji enki jailbreak in ni težav, v enem mesecu se ni sam restartal. 5.1 deluje super (glede na 5.0.1), safari se ne zapira in nasploh je opazno hitrejše delovanje.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Hvala, restorano in updejtano, zaenkrat še brez jailbreaka.
Deluje super
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A obstaja kak restore point za iPad1?

Sposodim si iPad1, po njem surfam, twitam, fejsbukam, čekiram maile, kake slike prenašam,... in ko bi ga vrnil, bi rad da vse moje sledi izginejo.

Hvala!

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Priklopiš, narediš backup (file po možnosti shraniš še kam drugam, da imaš zagotovo kopijo). Po koncu uporabe daš restore from backup in izbereš tisti backup, ko si ga naredil ko si dobil ipada na posojo. To je to
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx, zgleda kot uporaben nasvet!
Če to nardim na macu še tolk boljš vrjetno?
A pa je sigurno tko lahko. Ne bo zahteval kakih gesel, ponovno vpisovanje keditnih kartic...
Amm, kje pa najdem potem to možnost za backup in restore? NA ipadu al na macu? V itunsih mogoče?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Huh, sedajle se pa ne spomnim, ker že lep čas nisem delal restora, ampak sem skoraj 100% prepričan, da bo potrebno vpisovanje računa oz prijava z računom. Sicer so pa te možnosti vse na macu v itunsih, ko je ipad priklopljen.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Geslo je treba vpisati vedno, ko kaj kupuješ. Kreditna kartica je vezana na apple račun in je nikoli ne vpisuješ. Pazi edino s sinhronizacijo glasbe. IOS naprave se sinhronizirajo z enim iTunes. Če jih sinhroniziraš z drugim, se na iPadu vse pobriše in se prenese vsebina z druge mašine. Pa tudi iTunes more biti avtoriziran na isti apple račun, drugače ne moreš prenašati aplikacij. Pazi edino da narediš bakup na lastnikovem iTunes. Pc ali mac nima veze.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala! Že vidim, da ne bo nič iz tega oz. se bom mogu kak drugače znajdet. Brisanje zgodovine brskalnika na roke in podobne stvari.
Lastnika ne bi rad nič obremenjeval.
Sem mislu, da je kej bolj simpl ampak bo že nekak:)
Hvala!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nadgradi na 5.1.1 in naredi jailbreak. Lahko untethered z Absint 2.0, no mene je zaj... Pa sem naredil tethered z RedSn0w nato pa ga spremenil v untethered z Rocky Racoon 5.1.1.
Aplikacije, naložene preko Cydije pa najprej backupiraš z AptBackup. Ko dokončaš JB pa narediš restore.

Nazadnje urejeno: