Univerzalni daljinec

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Oj

Imam Philips SRU 8015. Ker je ene parkrat padel na parket, zato ima polomljeno ohišje, dela pa še. Zato ni panike za zamenjavo.
Navadil sem se na različne scenarije, ki jih omogoča. Iščem neko pametno zamenjavo, za normalni denar.
A ima kdo kako idejo kaj nabavit? Krmilil pa bi TV, siol komunikator, glasbeno kišto, no ja pa morda še nastavim za LED lučko, če bi se dalo.

Hvala za predloge.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Imam enakega, sicer serije 7, ki pa ima zgolj USB polnjenje. Zadeva dela cca 10 let BP, padal po tleh večkrat kot kaj drugega (mali otroci), po vseh letih je začela malo štrajkat tipka 4. Imam v omari sedaj 2, 3 leta novega serije 6, ki pa še kar čaka da crkne prvi :)

Top zadeva, res ne vem, zakaj je logitech vmes jih nehal prodajat.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Saj meni je ta Philips tudi delal 10 let +, ker pa je sedaj ohišje polomljeno, bi pa počasi menjal. Tu pa je težava - kaj zbrati oziroma kdo sploh dela še kaj od tega?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ok, samo vmesna info. Original nov daljinec dobis na servisu. Ce pa hoces pod nujno univerzalnega, pa spreglej tale post.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Saj original imam v predalu. Samo nočem imeti 5 daljincev na mizi, ko lahko vse z enim rešim. Tale Philips se je enostavno naučil funkcije, če že ni imel naprave v svoji bazi.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
220
27
28
Ne vem če so res vredni te cene: https://www.logitech.com/en-us/harmony-universal-remotes, ker tudi logitech ni več tisto kar je včasih bil, sam bi se še vedno rajši odločil za cenejšo alternativo...ampak vsak se sam odloča, sam se za tako drago zadevo nikoli ne bi odločil, saj je gor kup funkcij, ki jih nikoli ne boš rabil pa še firmo preplačaš...

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Ne vem če so res vredni te cene: https://www.logitech.com/en-us/harmony-universal-remotes, ker tudi logitech ni več tisto kar je včasih bil, sam bi se še vedno rajši odločil za cenejšo alternativo...ampak vsak se sam odloča, sam se za tako drago zadevo nikoli ne bi odločil, saj je gor kup funkcij, ki jih nikoli ne boš rabil pa še firmo preplačaš...

Vzameš najcenejši model na tipke, drugega ne rabiš. Če nimaš od 1-9 številk potem pač ni dalinc, lahko prek telefona delaš :D

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ja itak na fizične tipke, samo naj ima tudi funkcijo prižiganja več naprav s pritiskom na eno tipko . Ko enkrat to probaš, šele vidiš kak je fajn. Ne rabiš iskati in preklapljat. Pa še največkrat je daljinec nastavljen na napačno napravo.... Kot zgleda bo res Harmony 665 zamenjal Philipsa.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.499
113
Imam enakega, sicer serije 7, ki pa ima zgolj USB polnjenje. Zadeva dela cca 10 let BP, padal po tleh večkrat kot kaj drugega (mali otroci), po vseh letih je začela malo štrajkat tipka 4. Imam v omari sedaj 2, 3 leta novega serije 6, ki pa še kar čaka da crkne prvi :)

Top zadeva, res ne vem, zakaj je logitech vmes jih nehal prodajat.

A ta model je harmony 700? Sem po mnogo letih najdu mojga pa bi ga mogoče za ene stvari usposobu. Baterij noče filat pa nek primeren softver za konfigurirat rabim.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.499
113
baterije bom že zrihtal, ne vem pa ker softver uporabit

to je ležalo v škatli 6+ let in se več ne spomnim, razen, da je bil totalen pain in the ass neke activityje konfigurirat