Umwelt Zone v Nemčiji

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Prihodnji teden potujem v Nemčijo - Köln/Düsseldorf.
Nekako je do mene prišla informacija, da se tam zdaj grejo neke finte z "Umwelt Zone" in nalepko, ki jo mora vozilo imeti za vstop v center mesta.
A mi lahko lepo prosim nekdo razloži, kako in kaj je s tem. Ne bi namreč rad kar tako mimogrede fasal kazni tako za brez veze, ker nimam neke nalepke...
V Düsseldorf grem zagotovo z avtom v center in bom z njim tam cca. 2 dni.
Za vse konstruktivne odgovore se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Maš vsepovsod znake, od kod naprej cona velja.
Plaketo pa si lahko zrihtaš v kakem avto servisu, pooblaščenih servisih tvoje znamke, ADAC servisih....

Najbolje, da na netu naprej pogledaš, kje, ali pa vprašaš tam na eni bencinski, ti bodo tkoj znali povedat.

Jaz npr. sem šel v Münchnu kar na BMW Niederlassung pa so mi tam vse zrihtali.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Hvala za hiter odgovor.
V center Düsseldorfa vsekakor grem - tudi v rdeče - prenočišče sem tam dobil bistveno ceneje kot v Kölnu, vlak pa vozi 25-30 minut in stoji na sejmišču...
Tudi če seštejem hotel+vlak+Umwelt nalepko me pride krepko ceneje. Köln je (vsaj v tem terminu) nenormalno drag.
Upam, da na AMZS jutri vse uredim.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Hmm, potem bi tudi kakšna od Oplovih prodajaln kaj takega pri nas imela, ali raje gori?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Maš vsepovsod znake, od kod naprej cona velja.
Plaketo pa si lahko zrihtaš v kakem avto servisu, pooblaščenih servisih tvoje znamke, ADAC servisih....

Najbolje, da na netu naprej pogledaš, kje, ali pa vprašaš tam na eni bencinski, ti bodo tkoj znali povedat.

Jaz npr. sem šel v Münchnu kar na BMW Niederlassung pa so mi tam vse zrihtali.

Sem pred parimi leti spraseval na vecih crpalkah, pa pojma niso imeli, kje kot tujec to dobiti
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri nas gres na AMZS in jo narocis... Jaz sem to lani naredil.. in sem jo dobil v dveh dneh po posti... iz Murske Sobote (Dekra) ... Sedaj pa se mi zdi, da so ze prodajna mesta, kjer jo dobis takoj (s flomastrom napisana tvoja registrska stevilka... tista iz Dekre je natisnjena) ...

Cena pa je bila takrat nekih 20€ se mi zdi...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Hmm, potem bi tudi kakšna od Oplovih prodajaln kaj takega pri nas imela, ali raje gori?

Oplova prodajalna teh nalepk nima, ti s prve roke povem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kazen je 40€ ... dosedaj se nisem bil v Nemciji s svojim avtom... na drugem pa nismo imeli nalepke... Pa smo se vozili v Hannovru cel teden... pa se dva dni v Berlinu
smile-1.gif
... tudi skozi center ...

Glede bencina pa ne vem... Smo ponavadi z dizlom
smile-1.gif
... Vem, da je nek E10, ki ga ne prebavljajo vsi avtomobili... To naj bi se pri proizvajalcu svojega avtomobila pozanimal, ce lahko tankas cenejsi E10 (kao neka mesanica bio goriva) ... E5 je navaden bencin...tako kot pri nas...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Na podlagi česa pa ti izdajo ustrezno nalepko? Ali si sam izbereš "barvo"? Kako pogosto pa v Nemčiji potem pregledujejo, če imaš pravo nalepko? Poleti imam namen udariti en trip čez Nemčijo, pa bi šel z rumeno nalepko namesto z rdečo, čeprav je 1.9TDI AHF motor Euro 2.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
No, pa je že malo več jasno
smile-1.gif

Če ne dobim te je3ene nalepke, bom pač pazil da bo avto nekje v parkirni hiši čim manj na očeh - za 40€ pa me ne bo vrag vzel (če bo samo enkrat).
Okoli teh raznih bio goriv sem pa nekoliko skeptičen glede na to kaj sem slišal - vsaj za biodizel...

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

Majo tud vsepovsod običajen neosvinčen bencin - po domače eurosuper 95, ti kar tega tankaj, z E10 so lahko pri nekaterih motorjih problemi s tesnili.....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Na podlagi česa pa ti izdajo ustrezno nalepko? Ali si sam izbereš "barvo"? Kako pogosto pa v Nemčiji potem pregledujejo, če imaš pravo nalepko? Poleti imam namen udariti en trip čez Nemčijo, pa bi šel z rumeno nalepko namesto z rdečo, čeprav je 1.9TDI AHF motor Euro 2.

Euro 2? To so potem neka "stara jajca"
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

Euro 2? To so potem neka "stara jajca"
smile-1.gif

Sej lahko vidiš v garaži. =)

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Kot je nekdo mal višje napisal, lahko gor vprašaš na servisu tvoje znamke...jaz sem jo lani dobil na vw servisu za manj kot 2eur
smile-1.gif