UMTS Repetitor

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je kdo našel kakšnega pocen kitajca:)? Ne rabim velik površine pokrivat.

Telefon mi na lokaciji, če prov zapiha, ulovi umts oz hspa
Si lokator pokaže te podatke:
signal -91dBm 3/4
Kak telefon še mogoče mal boljš ulovi.

Predvidevam, da če bi imel usmerjeno antenco, da bi moglo bit boljš?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Odvisno za katero frekvenco (operaterja) rabiš.
Za 900MHz dobiš od 50$ brez anten
Za "UMTS" pa bo potrebno odšteti vsaj 150$

Poglej malo na Ebay za " umts repeater"
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@gonzo, ja za umts bi imel, ker gsm dobro vleče. Za surfat pa bi imel umts;)

@Robert
pri tej zadevi s samo antencami, predvidevam, da je zunaj potrebno imeti kr močen signal. Jst imam pa to težavo, da ni ravno močen. Predvidevam, da bi s kako anteno vseeno boljše ulovil kot s telefonom.

Ker gledm nekaj čim ceneje, me zanima če bi blo kaj takega vredu
http://www.ebay.co.uk/itm/1-Se...=item460fe10ca7

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej sem napisal, da mi ravno app na telefonu iz zgornjega linka, pokaže, da je umts na 2100, gsm na 900 in moč signala 91dBm 3/4.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz bi izkoristil priložnost in vprašal glede navadnega 900 MHz GSM Repeaterja. Je bolje, da je glede na dolžino kabla bližje zunanji ali notranji anteni?
Recimo za TV ojačevalnik mi je jasno, da mora biti blizu antene. Tudi jasno zakaj (SNR).
Pri GSM je pa dvosmerna komunikacija in ne vem, katera smer je ponavado bolj kritična. In ne vem, če sploh ojačuje v obe smeri. Sicer ga dam pač nekje na sredini.
smile-1.gif

Hvala za mnenja.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
Jaz bi pa rabil 3g signal odbiti za cca 100 stopinj. Ima kdo kako enostavno in poceni rešitev?

batou

Zelenc'
2. apr 2010
8
0
1
Take so moje izkušnje z GSM repeaterjem, morda ti pomagajo.

Kupil sem tegale (zgleda da so zadevo spustili skozi carino):
http://www.ebay.com/itm/UMTS-G...=item33853305bf

Na strehi imam okoli -75dBm GSM signal, ko sem zadevo montiral, je ojačanje signala delovalo samo v bližini notranje enote (pri razdalji več kot 2m ni bilo več nikakršnega efekta).

Nato sem naročil v sloveniji anteno:
http://www.viras.si/ponudba/gsm-umts-repetitorji/gsm-antene/yagi14gsm
(ima samo 5m dolg kabel, ne 10m kot piše)

Antena je veliko boljša, signal sedaj lovi po hiši približno kot kak WIFI router, precej boljše recimo kot DIR-300, ki ga imam (sicer slab router).
Tako da moj nasvet je raje naročit samo gsm/umts repeater in anteno/antene kupit v Sloveniji. Sedaj bi tudi vzel morda 0.5w model namesto 0.2w.

Pri -91dBm pa je vprašanje, če bi sploh delovalo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če je res tko ne sigurno glede -91db, pol bom še mal počakal. Se ne mudi, ker ni življenskega pomena.
Sem upal, da nardijo to kitajci za kake male dnarje;)

batou

Zelenc'
2. apr 2010
8
0
1
Sej zadeva dela in to precej dobro, če daš gor boljšo anteno. Kjer sedim, kak meter od in pol od ojačevalca, imam med -60 in -70dBm signala, prej je bil med 90 in 100 (na meji delujočega).

Pri -91dBm izvornega signala je sicer vprašanje, ampak morda bi šlo, sploh če imaš na strehi boljši signal.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Če je na strehi boljši signal (skoraj gotovo je), lahko z usmerjeno logaritemsko anteno seveda precej pridobiš.