UMTS modem ne poveže

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zadeva: UMTS modem od T-mobile HR. dva laptopa. na obeh windows xp. na enem, 6 let starem, dela zadeva BP, na drugem, pol leta starem, ne dela. napiše connection terminated. na obeh modem zinstaliran kot treba, nastavitve za mobilni internet enake. kaj ga štopa?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej, kao ugotovil kaj je narobe. sem vzel še modem genau od mobitela, tisti beli huawei, prav tako uspešno zinstaliral, najde ga med napravami, ampak glej ga zlomka, med omrežnimi povezavami ga pa ni. in ko ga hočem s pomočjo helpa tja umestit, ne gre. tako da valda, najde omrežje in vse, umts šopa na pet črtic, ampak povezat pa noče, ker mam med omrežnimi povezavami samo wireless in mrežni modem. vem, da je marsikomu to smešno, ampak meni se zdi, da sem odkril ameriko. družboslovec.press, skoraj [censored] za računalnike. a lahko kaj naredim, al naj raje kolega pogleda, ko je stručko? lp in hvala za odgovor.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
ampak glej ga zlomka, med omrežnimi povezavami ga pa ni. in ko ga hočem s pomočjo helpa tja umestit, ne gre.
Če ta del malo bolje opišeš, ti mogoče lahko kar tu pomagamo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
hočem ustvarit novo omrežno povezavo, a mi ne dovoli. pri enem petem koraku zablokira in napiše, da ne gre ter naj se obrnem na help. potem grem preko windows helpa, em vodi in na koncu prideva do sklepa, da on tega ne more naredit. zdaj kaj vse piše, si nisem zapomnil. to pišem na stacionarnem, na netbooku pa bi rad mel instant internet, pa ne gre. v omrežnih povezavah sta le wireless in mrežni modem, huaweija pa ni. in po mojem mu tudi zato ne pusti povezat, ker ta nčin ne obstaja. še eno nepoznavalsko vprašanje. a je to potrebno v biosu kaj spremenit? prodajalec umts modema je dejal, da naj vržem dol xp-je in naj dam gor 7ko, ampak to spet zahteva čas, poleg tega nihče ne garantira da bo pa na 7ki umts modem delal. a sem uspel opisat dovolj natančno problem, saj če ne, bo pač še vedno lahko kolega pogledal.