umrl modem - kaj zdaj?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Hi,

crknil mi je modem Prospero, tisti bel od telekoma oz. siola (svetijo vse lučke za ethernet (rx/tx) tudi če ni nobenega utp kabla priklopljenega).
Sem klical support, so dali naprej do tehnika, ki bo prišel zamenjat modem. Vendar ga danes tekom dneva ni bilo, a je možno da se pojavi jutri? Delajo gospodje ob nedeljah?
Ker je malo tečno biti brez interneta, telefona in tv-ja (optika - trio)...

Obstaja kakšna hitra rešitev? Trenutno se švercam na sosedovem wifiju..
smirk-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Zakaj bi pa delali ob nedeljah? Ti tudi delaš ob nedeljah?
evil.gif
Očitno še v soboto ne...
LP!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Glede na Bolho te en čaka v Ljubljani, drug v Mariboru. Če je nujno, pojdi iskat, drugače pa počakaj do ponedeljka.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Sem se spomnil na enega starega kolega, da dela supportu pa bo poskušal malo pusha narediti, da mi pridejo prej zamenjat.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
V ponedeljek, nič prej ne bo.... pa še to če boš fejst tečen.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik asko pravi:
V ponedeljek, nič prej ne bo.... pa še to če boš fejst tečen.

Baje da delajo tudi ob nedeljah.
Kar sem ga pa pozabil vprašati je pa sledeče; saj modem je od siola oz. telekoma, right? Samo zamenjajo... ali mi bodo zaračunali?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ce mislim pravega ti ga senkam za 2
nahrung002.gif

Prospero 632
prospero_small.jpg

Če ga imajo namen zaračunati potem.. bom premislil kaj bom naredil. Ker sem v MS in me do srede ne bo v LJ.. do takrat bi pa moral zadevo že skoraj usposobiti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne delajo ob nedeljah, vsaj ne na nasem koncu (meni je tudi crknil v soboto ...). V ponedeljek je prisel in ga zamenjal brez vprasanj. Ker je to popravilo "tezavo" (torej da ni bilo dostopa do Interneta), je bil zanj problem resenm, ni se spuscal v to zakaj ni delalo. Meni je sicer nacelno tudi vseeno za to, dokler odpravijo tezavo, a me s tehnicne strani intrigira, ce pride do problema, in zelim vedeti zakaj se je to zgodilo. Vsa ostala oprema je delovala normalno, torej odpoed Prospera ni bila posledica npr. nihanja napetosti ali kaj podobnega (itak ima SMPS napajalnik, ki je dokaj toleranten do takih stvari). Zakljucek je torej lahko edinole, da je Prospero v resnici narejen zanic.

mitfif

Zelenc'
25. jan 2008
24
0
1
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Zakaj bi pa delali ob nedeljah? Ti tudi delaš ob nedeljah?
evil.gif
Očitno še v soboto ne...
LP!

Telekomovi tehniki na terenu z letošnjim letom delajo tako v soboto kot tudi v nedeljo.

Modem je last Telekoma, tako da ti ga bodo zamenjali brezplačno.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Lepo, da so spremenili. Moj je krepnil ali konec 2009 ali pa zgodaj v 2010, jaz sem si moral pomagati z GPRS cez vikend. To je tako, kot otroci, vedno zbolijo v petek ponoci
smile-1.gif
(Murphy)