Umetni komar

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Svašta...
crazy1.gif

"Pazljivo si oglej tegale "komarja". To je pravzaprav najnovejša tehnologija ameriške vojske, umetni komar, istih dimenzij, kot pravi, in s katerim se lahko daljinsko upravlja, da pristane na človeku in mu vzame vzorec krvi za kasnejše analize in potrditev DNK.
Kar je še huje, je dejstvo, da ta napravica lahko vstavi še miniaturni RFID (Radio-frequency identification) čip, izdelan v nanotehnologiji v kožo osebe, ki jo "piči". Nato se lahko izvaja spremljanje osebe, kjerkoli se ta giblje. Lahko prileti skozi odprto okno ali pristane na obleki osebe, ki jo ta potem vnese v stanovanje. Opremljen je tudi s kamero in mikrofonom, in kar je najhuje - stvar je že v uporabi, ker so laboratorijske preiskave že dolgo končane..."
(Original tekst (upam, da sem prevod čimbolje zadel
wink-1.gif
): "Pogledaj pažljivo ovog "komarca". To je u stvari najnovija tehnologija
američke vojske, veštački komarac, istih dimenzija kao pravi, kojim se može upravljati da sleti na čoveka i uzme mu uzorak krvi radi kasnije analize i DNK utvrđivanja. Što je još gore, taj uređaj može da postavi još minijaturniji uređaj RFID (Radio-frequency identification) čip izveden u nanotehnologiji na koži osobe koju "bocne" i zatim se vrši praæenje te osobe gde god se kreæe. Može
uleteti kroz otvoreni prozor kuæe, ili sleteti na odeæu osobe koja ga unese u kuæu. Opremljen je kamerom i mikrofonom, a što je najgore, to je veæ u korišæenju, jer je labolatorijsko ispitivanje odavno završeno...").
Mnenja?
1847680-komar.jpg

Priponke

• 1847680-komar.jpg
    1847680-komar.jpg
    20,5 KB · Ogledi: 98

Floki

Guru
6. sep 2007
10.140
3.194
113
Zakaj bi se trudil s tem če pa ima že vsak uporabnik mobitel kjer lahko nadziraš skoraj vse.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Zakaj bi se trudil s tem če pa ima že vsak uporabnik mobitel kjer lahko nadziraš skoraj vse.
Jap, prstni odtisi res niso več problem.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene to ne skrbi, bolj me skrbijo stvari, ki se znajo pojaviti čez kakih 20 let, to so samo replikativni stroji.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja glej, kissss v vodno pistolico, pa gremo. Ali to, ali pa orgonska pistola, pa je!