Ultrazvok na napotnico (brez doplačila)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Mama je dobila napotnico za UZ. Hotela se je naročiti v Kamniku, pa so ji rekli, da delajo samo samoplačniško. Sedajle sem jo šel naročiti v Domžale in glej ga zlomka, tudi v Domžalah UZ delajo samo samoplačniško. Ne morem reči drugega kot SRAMOTA!!! Če človek že požre tistih 2€ doplačila za tablete, pa ne morem požreti tega. Pa zakaj hudiča potem sploh plačujemo!? Banda pokvarjena!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Kje pa si vprašal? A v ZDju?
Ali pri kakem privatniku?
Ali pa so ti mogoče rekli, pa si preslišal, da je čakalna doba pol leta (za ZZZS-plačniško), ali pa takoj (za samo-plačniško)?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, vprašal sem v obeh ZD-jih. Pravzaprav je v Kamnik klicala mama in ko mi je to pravila ji sploh nisem verjel, dokler nisem sam isto doživel v Domžalah. Čakalna doba kljub plačilu je mesec in pol!
13.gif

Sicer sedaj malo klicarim okoli, nisem še našel ustanove, kjer bi UZ pete delali na napotnico. Katastrofa!!!

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
odvisno za kaj si dobil UZ

Meni je zdravnica dala napotnico za UZ komolca ki sem si ga pred leti poškodoval. Sem preklical vse živo, prebrskal po internetu pa nisem nobenega našel ki to dela na napotnico. Če plačaš 80eur pa si na vrsti v 14 dneh
smile-1.gif

Mogoče kdo ve za kakšnega ki dela UZ komolca na napotnico . Čakalna doba ni pomembna, ker me komolec boli že 7 let
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik shift pravi:
predvsem je odvisno za kateri del telese je UZ

Daj mi prosim povej kako je s tem ultrazvokom. Del telesa "vratne arterije in vene". Zadevo je na izvidu "zahteval" okulist, splošni zdravnik pa napisal napotnico. Mojstri v bolnišnici so naredili UZ arterij, za vene pa nimajo dovolj natančnega oziroma nastavek za pregled ni pravilni. Po tem, kar so vseeno videli je bilo toplo priporočilo da naj se gre še na pregled ven, ker naj nebi izgledalo čisto OK. Ampak to naj bi delali SAMO samoplačniško v drugi ustanovi. Cena med 100 in 160€.
A to drži? se ta pregled res ne opravlja v sklopu zavarovanja?

Hvala

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Kolikor vem ukc lj dela uz komolca, kolk pa je cakalna doba, pa zdaj na pamet ne vem.
Avtorju, v kranj naj poklice, ker tam niso take cakalne vrste... vsaj sam sem pred leti, hitro prisel na vrsto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Najprej je treba ugtoviti kaj se naj bi sploh pregledalo z UZ-jem.

Kirurški sanatorij v rožni dolini dela na napotnico (UZ trebuha..za ostalo ne vem)..čakalna doba tam mesec in pol.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Dober zdravnik bo sam predlagal kje bi znalo bit najhitreje (skladno s predpisanimi roki). Včasih je potrebno tudi 60-100 km po
Sloveniji naredit. Jest sem imel že MR v Mariboru, pa pregled tamalga v NM pa izlet v Jesenice na urologijo. Vse zaradi najkrajših čakalnih dob.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Poldrugi mesec nazaj sem bil v Kamniku na UZ, na napotnico. Skoda, ker nisem raje placal, ker bi zdaj prej prisel na vrsto za operacijo. Dohtar v kamniku na UZ je zakon. Placaj teh 40eur in imas mir.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Sicer bi mogla dobit vsaj spisek kjer delajo ultrazvočne preiskave, vsaj jest sem ga zmeraj dobil v roke ob napotnici in potem sem sam klicaril okoli, kje so najmanjše čakalne dobe, pa da ni bilo predaleč. Žal seznama po mojem nimam več doma, lahko kasneje pogledam, sem pa bil v Femina Center.