Ultrazvočni odganjalec divjadi za avto

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Hm sem raziskoval malenkost. Zanimvo, zadeva se več uporablja kot bi človek pričakoval, baje jo največ uporabljajo motoristi. Naj bi v ameriki celo delali raziskave in so te piščalke precej uspešne, se naj bi trčenja z divjadjo drastično zmanjšala.
Tale model naj bi imel po raziskavi 92% uspešnost

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Sam imam na vseh avtih PIŠČAL, tudi na službenem.Preverjal sem po forumih, odgovorih kupcev po Amazonu...Na koncu sem kupil pri nas.Made in USA.
Zadeva deluje, npr. maček ob cesti počepne kot bi ga kdo držal za vrat, srnjak ki mi je pred kratkim priletel iz desne se je na robu ceste za trenutek ustavil.Takoj zatem je ubral špuro od koder je prišel.Srnice ki se pasejo ob robu ceste otrpnejo in gledajo v smeri zvoka.Ne bezlajo na cesto.
Toplo priporočam.
Vidim da gledava isto:)

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: komar89

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.454
3.554
113
Zadeva deluje, npr. maček ob cesti počepne kot bi ga kdo držal za vrat, srnjak ki mi je pred kratkim priletel iz desne se je na robu ceste za trenutek ustavil.Takoj zatem je ubral špuro od koder je prišel.Srnice ki se pasejo ob robu ceste otrpnejo in gledajo v smeri zvoka.Ne bezlajo na cesto.
Povsem enako se meni dogaja, le da tega nimam.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
jaz sem nabavil prejšnji teden to z zgornjega linka. Nisem še imel priložnosti vozit ponoči. Upam, da deluje:)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Pred korono se je sosed pohvalil z dvema piščalkama. Montiral je zunaj pri blatnikih. Ko sem podrobno pogledal vstopno odprtino, je bila v celoti zadelana z mušicami. Torej deluje nič. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: mr_

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Naj bi te piščalke delovale v znatnem procentu, vsaj po raziskavi iz ZDA 20 let nazaj. V času 2 let, naj bi 6600 avtov imelo 29 trkov, med tem ko pri 1680 avtih s temi piščalkami trkov ni bilo. Od tega jih je imelo piščalko iz zgornjega linka 387 avtov.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Avto ima privzeto vgrajeno piščalko. Piščalka ima gumb na sredi volana.
Očitno še nisi zbil divjadi. Ko pride do trčenja, največkrat nimaš časa niti zavirat, kaj šele da bi trobil. 14 dni nazaj sem zbil srnjaka, ki je priletel v skoku na cesto in v moj avto, nimaš kaj naredit.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Sam imam na vseh avtih PIŠČAL, tudi na službenem.Preverjal sem po forumih, odgovorih kupcev po Amazonu...Na koncu sem kupil pri nas.Made in USA.
Toplo priporočam.
Vidim da gledava isto:)
Ma to je podobno sraje kot teženje motodebilčkov, ki zagovarjajo "loud pipes save lives"...
večina zvoke gre kontra smeri premikanja in še hitrost avta...

Te pišuke bi morda imele efekt, če bi bile obrnjene, da bi se zvok širil v smeri vožnje, ampak bi zato potrebovale prisilno polnjenje zraka...

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Saj zvok se širi v vse smeri in tudi naprej...zdej vprašanje je, koliko je dejanska glasnost in domet teh piščalk

22. jul 2007
13.413
1.666
113
124
Zvok ni problem ker se ne gre za velike oddaljenosti, dovolj je da žival ko sliši otrpne in takrat je avto že davno mimo.

• Všeč mi je
Reactions: elth in sad

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Kaj pa novi količki z modrimi odsevniki? Naj bi preplasili divjad.