Ukradeni dokumenti

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

tako, pa sem tudi meni uspeli sunit denarnico z komplet dokumenti.

Malo bom še počakal, če slučajno kdo najde oz pošlje nazaj denarnico, potem pa v ponedeljek v akcijo za novimi dokumenti. Pa me zanima, kako stvar poteka oz kam moram vse iti preklicati/narediti nove dokumente, da ne bom trikrat hodil na isto lokacijo, za:

- osebna izkaznica

- prometno dovoljenje

- vozniško dovoljenje

Če mi lahko kdo napiše kje v Ljubljani se nahajajo ustanove za vse to skup narediti.

Za zdravstveno sem se že pozanimal in moram samo še obvezno iti zrihtat, ker včeraj (četrtek) niso imeli uradnih ur! Nisem pa rekel,d a je nujno (grem danes - petek - na Hrvaško), tako da imam samo pildek za dodatno in mednarodno zavarovanje. Zih je zih, če se mi kaj zalomi.
smile-1.gif

Skupaj z bančnimi karticami (sem takoj opazil krajo, tako da sem čez 20-30min vse preklical) so mi naredili za ene 150€ stroškov, za novo izdelavo.
frown-1.gif

Hvala

Lp, Raven

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
mislim, da moraš dokumente najprej preklicat v uradnem listu in se pol nekaj časa počaka za primer, da bi jih kdo našel. Nato pa greš v izdelavo novih...vsaj tako je bilo pred časom. Nove pa potem delaš na upravni enoti (pasuš pa osebna).

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Sem bil na istem decembra lani; postopek je sedaj precej poenostavljen - greš na upravno enoto na Tivolski (Tobačna) in tam urediš vse;
Ne pozabi na nove fotografije, pa nekaj € (lahko plačaš tudi s kartico),... dobiš začasne dokumente (list papirja) dokler ne dobiš novih.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Malo še počakaj z dokumenti. Meni je enkrat en ''pošten'' lopov sunil denarnico, denar (vsaj 300€...) je pobral, denarnico vzel, vse ostalo, dokumente, kreditne, vizitke, vse papirčke,... pa dal v vrečko in vrgel v poštni nabiralnik. Na pošti so poklicali policijo, ti pa vrečko z vsebino prinesli k meni. Čez recimo dan ali dva...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
nope,zdaj samo na upravni enoti poveš kaj se je zgodilo in izdaja novega dokumenta,ki mu še ni pretekla veljavnost je obenem tudi preklic starega

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
a pa prometno in vozniško je tudi treba pri tobačni preklicat? Al grem za prometno pač tja kjer delajo registracije in mi naredijo novo?

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
A tudi ti nosiš prometno vedno s seboj?
hysterical-1.gif

Drugič dej ti to lepo v avto, ker ta prometna ti ne pomeni čisto nič, tudi iče ti jo ukradejo skupaj z avtom.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
hysterical-1.gif

Drugič dej ti to lepo v avto, ker ta prometna ti ne pomeni čisto nič, tudi iče ti jo ukradejo skupaj z avtom.

Pomeni pa zelo veliko tistemu, ki avto ukrade.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, mene so učili, da dokumentov - predvsem pa ne prometne - se ne sme puščati v avtu. Torej je najbolj logična stvar, da jo imam v denarnici, ki jo imam vedno s seboj.

drgač pa hvala za nasvete, grem danes zjutraj v akcijo, če ne bo deževalo
smile-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ha, me je v ponedeljek popoldne klical delavec iz Snage in rekel, da je našel mojo v smeteh! Ne morem verjet, kakšna sreča, mi vsaj dokumentov ne bo potrebno it delat in se zajebavat s tem.

Zgleda, je lopov samo pogledal v denarnico, videl da ni denarja in jo vrgel v prve smeti, ki so mu bile na poti. Je moral biti kar razkačen, hehe

Tako da sem prav srečen, denarnico imam že pri sebi in zgleda, da nič ne manjka - no, razen tistih 10 centov, ki so bili v denarnici so izginili
smile-1.gif

Še so dobri ljudje na tem svetu
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.609
347
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
hysterical-1.gif

Ob kraji avta skupaj s prometno se lahko obrises po nosom za odskodnino s strani zavarovalnice. Tako da, moja prometna je doma, v avtu vozim pa kopijo. Razen za tujino, takrat je pa v denarnici.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tako da, moja prometna je doma, v avtu vozim pa kopijo. Razen za tujino, takrat je pa v denarnici.

A to pomeni da imaš v avtu "papirnato fotokopijo" prometne? Kaj pa policaji porečejo na to?