Ukinjen Garmin BlueChart

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
BlueChart

This product has been discontinued and replaced by BlueChart g2®. Please check the new g2 product page for compatibility. We recommend contacting Cartography@garmin.com with any compatibility questions.
jezen.gif

http://www8.garmin.com/cartography/bluechart/

Zadnje verzije Garmin BlueChart so 2008.5

Za uporabnike starejših naprav ali PC verzij: "Več sreče prihodnjič"
bonk.gif

PS: Glede na govorice naj bi se ukinili vsi neNT zemljevidi.
crazy1.gif

Velja samo za tiste direktno od Garmina, in ne tudi od zunanjih izvajalcev, kot je recimo Adriaroute.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Sam men cela karta ne gre na nuvija. Največ kar je šlo na nuvija 765 je YU obala. Še cel Jadran ni šou gor. Ko sem ga izklopil iz compa, sem čakal cca 20 minut na nalaganje kart, pa nikoli ni dokončal. A je komu ratal celotno naložit?

I

Izbrisan uporabnik #488

Garmin ima omejitev v img datoteki glede števila posamzenih img map.
Ker ima BC ogromno malih img map, kaj hitro dosežeš tisto število. Žal ne vem na pamet koliko je to,

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Če se boš spomnu, bi se priporočal za informacijo. Hvala Sm pa mislu, de je to po količini MB omejen.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Omejitev ni 2GB ampak 4GB! Sem v zadnjem času z GMapToolom naredil eno "kompilacijo" veliko cca 3.5GB (CN NT EU, CN NT NA, AR, SCG, AT, BC Jadran in še nekaj malenkosti) in jo prenesel na nekaj 4GB SD in nekaj 4GB microSD kartic, formatiranih FAT32, ter jih vstavil v razne Nuvije in stvar dela na vseh 2x0, 2x5, 7x0 in 7x5. Delalo ni edino na na modelu 660, ker ne bere SDHC kartic, nisem pa imel pri roki nobene 4GB SD kartice.

I

Izbrisan uporabnik #488

FAT in FAT32.
Fat=2gb
Fat32=4gb

Pa 2025map v img fajlu kolikor vidim na netu.

Lahko bi bilo to.
Dejstvo je da so neki problemi in omejitve.

Isti štos je tudi, da ne moreš posneti gor več kot 1000mp3 komadov se mi zdi.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
frown-1.gif
škoda.

Kdaj pa se bo sploh tale g2 posodobil? Ali se skozi posodablja, samo da ima isto ime?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Kdaj pa se bo sploh tale g2 posodobil? Ali se skozi posodablja, samo da ima isto ime?
G2 je samo ime linije.

Iz samega imena zemljevida se lahko razbere:
* letnica
* območje (tudi velikost)
* tip (eni imajo tudi satelitske slike)

geozadetek

Zelenc'
18. maj 2009
2
0
1
Težava...
Na telefonu imam že naloženi mapi AR2.20 in SN2009 (gmapsupp.img in gmapprom.img) v My Device. Karta z bluechart karto pa ima isto ime - GMAPSUPP.img. Pa jo posnamem na kartico. Zraven posnamem tudi GMAPSUPP.unl.
Pa jo Garmin XT zazna, ampak kot zaklenjeno. Pa poizkusim 25-mestno kodo posneti zraven obstoječih v My Device, pa ne pomaga... Kakšna ideja?

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Ko daš kartico notri v telefonu preimenuj gmapsupp(na telefonu) ker dva ne moreta biti skupaj (v tel-adriaroute=gmapsupp preimenuj v gmapsupp5- oziroma poljubno ) in ko budeš rabil adriaroute- kartico ven pa ponovno preimenuj nazaj v gmapsupp. To je en način mogoče je kakšen ali ga ne vem.

geozadetek

Zelenc'
18. maj 2009
2
0
1
sem ugotovil... moja napaka. banalna. napačen ID karte
smile-1.gif

drugače pa dela. ista imena kart, vendar ena na telefonu, druga pa na kartici. Kode pa vse skupaj na telefonu. In dela! ( jasno če uporabiš pravi ID karte za kodo
smile-1.gif
)))

LP