UKC Ljubljana

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kaj se tam dogaja, da iščejo čez 20 novih predstojnikov klinik
17758-icon_confused.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Denar morajo proabit, zato da bodo lahko upravičil visoke stroške.
Denar porabit!?
bonk.gif

Moja mama bi morala na zelo nujno operacijo, zaradi katere ima hude težave in bolečine, pa so ji sporočili, da so zaradi pomanjkanja denarja vse operacije odpovedane do januarja....
stupid-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
To se pa zmeni z zavarovalnico, zakaj ne dajo več denarja za take posege

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Kaj se tam dogaja, da iščejo čez 20 novih predstojnikov klinik
17758-icon_confused.gif

ta klinični je itak cel v pi...

To jest skos govorim - klinični je prevelik. Preveč denarja se poraablja pa tako.

Operacije so pa odpovedane ker zavarovalnica neda več denarja - pač zavarovalnica da recimo za 1000 operacij denarja, zdaj lahko jih 1000 operirajo že avgusta, se pravi do konca leta se samo izguba dela kar je več kot 1000.

Zakaj imajo bolnice izgubo ? Ker recimo zavarovalnica plača 1000 eur za eno operacijo, ne plača pa kasnejših zapletov. Tako da lahko operacija pa nega po operaciji pa te zadeve stanejo 1500 eur, bolnica jih pa dobi samo 1000. Tako da boste približno vedeli od kod izgube v bolnicah. Pač bolnice dobivajo pavšalna plačila glede na plan. Če se pa plan preseže že pred koncem leta, se pač vse nenujne zadeve skensla za naslednje leto, in tako se spet daljšajo čakalne dobe.

LP

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ma meni je čudno, da se naenkrat išče več kot 20 novih "direktorjev". A so dali skupinsko odpoved ali kaj. Niso pa nastale nove klinike.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne...tko se vrti po firmi

če hočeš interno iz drkađije II v I se naredi objava prostega delovnega mesta, ti se prijaviš in ti si v množici izbran

ghost

Pripravnik
6. sep 2007
76
0
6
Mogoče se jim je izteku mandat ? Ali je predstojnik "permanentna" funkcija?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.206
113
Tukaj mi pa ni nekaj jasno. Zavarovalnica ne da denarja. A Auer se hvali koliko je ZZZS pridelala dobička.

Tolko o tem kako nas ima država za norca. Taka organizacija kot je ZZZS ne more imeti dobička, ker to pomeni da pobira previsoko zavarovalno premijo.

Sploh pa če je operacija nujna, denar ne sme biti problem. Carjeva mama naj gre na urgenco in reče da bolečine niso znosne. Tam jo morajo sprejet in ji nuditi pomoč. Če lahko prekletim ciganom, ki jih je urgenca polna, potem morajo še njo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Ma meni je čudno, da se naenkrat išče več kot 20 novih "direktorjev". A so dali skupinsko odpoved ali kaj. Niso pa nastale nove klinike.

Jah jim je pač pretekel mandat in bodo nove volitve. Lahko se prijavi kdorkoli, lahko da bodo ostali ti, ki so to funkcijo opravljali do sedaj.

Nič takega.

LP