Ugašanje računalnika

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pozdravljeni!

zopet imam probleme z računalnikom. računalnik se namreč sam od sebe ugasne, ko ga zaženem nazaj, pa ponudi "Launch Windows Repair" ali "Start Windows Normally", menda zaradi hardware ali software spremembe. s tem, da se ob izbiri slednje možnosti zažene do okna "Starting Windows", pride do nekega modrega ekrana, za kakšno sekundo in se potem pa resetira in tako kroži, dokler ga ne ugasnem sam. zaznal sem, da je v tem kratkem modrem ekranu štel do 100% in vmes je nekje pisalo "memory dump".

ko se mi je to prvič zgodilo, sem preko HDMI izhoda gledal film na TV-ju, opazil pa sem, da iz računalnika smrdi po zažganem, zato sem potipal komponente in se na grafični kartici praktično opekel. RAM je bil na otip normalne temperature, diski tudi.

ko se računalnik shladi, ga lahko normalno zaženem nazaj - včasih še ponudi izborno okno, kot sem ga opisal zgoraj, vendar je vseeno katero opcijo izberem, saj se v vsakem primeru potem "normalno" zažene in dela, dokler se zopet ne pojavi vonj po zažganem. danes, ko sem ga zagnal, se je sicer izpisalo, da automatic repair žal ni možen, ter da če sem pred kratkim inštaliral kak music player, naj ga odstranim, da lahko to dela probleme ...

kakšna ideja, kaj bi lahko bilo? najprej sem pomislil na grafiko, ampak glede na to, da se računalnik potem normalno zažene in normalno deluje, očitno le ta dela.

bi format C:/ particije pomagal? kak nasvet, kako ugotovit, kaj nagaja oz. ne dela?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.570
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
A to, da je grafična žareča pa ne bi bil možen vzrok?!
rolleyes-1.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Poglej Event Viewer v Control panel in pod system poglej evente.. Tam se dostikrat najde vzrok. Meni je npr. enkrat isto delalo, pa je lepo pisalo "GPU overheating".

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
feni delajo, edino tega od grafe ne vidim, ker je grafa precej na podnu kompa, pa obrnjena s fanom proti tlem ... ampak videti je, da dela.

sem pogledal event viewer - tole pokaže:
1707772-napaka2.jpg

Priponke

• 1707772-napaka2.jpg
    1707772-napaka2.jpg
    42,1 KB · Ogledi: 163

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Dej grafično ven, lahko da je tudi kej na plati narobej priklopljeno, skoraj gotovo gre za hw problem. Takle error sem enkrat vidu, ko je bil nek device na pci na pol vtaknjen v slot.

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Lahko je tudi grafika u kurcu, na pol crknjena ali katerikoli device.... Hardweraš dela najpre minimal boot to post.... če ne gre iz logov.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem razmontiral računalo in v ventilatorčku grafične našel velik prašni čep. sem ga spravil ven in zdaj dela normalno. sem preveril tudi na netu, za ATI Radeon HD 4650 so temperature okoli 50°C idealne, ob obremenitvah do max 80°C. in ja, zdaj se je samo ob namizju zagrela do 85, zdaj je okej.
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Dodatni ventilator na zadnji strani ohišja bi ti dobro prišel..
Moja slika....
1711127-Clipboard01.jpg

Priponke

• 1711127-Clipboard01.jpg
    1711127-Clipboard01.jpg
    94,1 KB · Ogledi: 169