Pa dobro no, se gremo zavarovalništva ali barantanja na tržnici? Pokliče se policijo, katera bo na zapisnik navedla vzrok poškodbe, cenilec pa ti lahko samo v primeru ugotovitve poskusa natega zavrne izplačilo. Nimaš se kaj menit z cenilcem, kako bi lahko poškodba nastala. Če si ga našel na parkirišču poškodovanega od drugega avta, je to parkirišče in konec! Če gre za vandalizem je polni kasko.Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri Triglavu ne rabiš policije. Zakaj enostavno ne greš na zavarovalnico in se tam zmeniš. Če se bosta z cenilcem lahko zmenila, da je poškodba nastala od drugega vozila na parkirišču ne boš plačal nič, če ti je nekdo namerno to naredil boš zgubil 3PR, če boš rekel da si ga sam butnil boš plačal odbitno franšizo in izgubil 3PR (če imaš doplačan odkup prve škode ne izgubiš PR).
Kakšno odbitno franšizo imaš? Če imaš 1% od novonabavne vrednosti vozila se ti skoraj ne splača uveljavljat ali pa imaš tako franšizo kot jaz in plačaš 5% od zneska popravila.
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ja realnost je taka, da je treba včasih tudi malo barantati. Zavarovalnica želi čim ceneje priti skozi tako pač je. Meni je tudi cenilec najprej ponudil popravilo odbijača jaz sem mu pa rekel da nočem kitanega,ker po ob prvem dotiku kit počil in mi je dal nov odbijač. Mi je dal prav ampak poskusil je priti ceneje skozi.
Ali je policaj nek sodni izvedenec, da bo točno določil vzrok poškodbe? Cenilci niso po župi priplavali in mislim, da so za ugotavljanje poškodbe bolj usposobljeni kot policaji sploh, če gre za poškodbe, ko še lastnik ne ve ne kdaj in ne kako so nastale.