Udrtina na avtu

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Včeraj sem na parkingu opazil, da imam kar krepko vdrtino na avtu, ki pa jo skoraj sigurno ni naredil nihče z avtomobilom. Avto je zavarovan v kompletu, kasko, piše, kraja, v glavnem vse. Kakšen je sedaj postopek?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
greš na en servis, ki ima tudi cenilca od tvoje zavarovalnice in ti potem pač porihtajo.
drugače pa poiščes cenilca od tvoje zavarovalnice, in potem na servis . pa z računom na zavarovalnico ali pa če ima servis pogodbo z zavarovalnico tam vse urediš.
jaz sem že obe varianti preizkusil. nobenih težav

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
kaj ti bo policija ? a se je kdo z bučo not zaletu pa je hin ?
ne potrebuješ policije. itak koristiš tvoj kasko in lahko kak razred izgubiš kot je napisal predhodnik, odvisno od zavarovalnice, bonitetet itd
ampak načeloma policije ne potrebuješ, razen če sumiš koga
tudi če ti koga butneš ali pa kdo tebe ne potrebuješ policije , če ni poškodovanih oseb.oba izpolnita formular o nezgodi in potem na zavarovalnico..., razen če kdo noče dati št police, dokumentov itd. potem pač policija

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
nekoč nisem imel sreče pa sem kišto razsul v tujini, pa so mi tuji policaji rekli da če hočem njihov zapisnik mi morajo še kako kazen prilepiti. na meji so sicer malo čudno gledali zakaj je kišta razsuta in zakaj ni zapisnika, pa sem lepo povedal pa smo šlo naprej,
na zavarovalnici sem samo napisal izjavo da nisem bil pijan in je bilo to to.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Nisi napisal, pri kateri zavarovalnici imaš kasko.

Če gre za zlonamerno dejanje tretjih oseb, imaš kritje pri vseh zavarovalnicah. Torej greš k cenilcu in popravite.

Pri nekaterih zavarovalnicah: Triglav, Generali in Grawe pa izgubiš 3 premijske razrede, kar utegne biti predrago. Nekateri se v takem primeru raje odločijo, da sami popravijo škodo, na lastne stroške.

Imaš morda odkup prve škode pri Generali? Problem rešen. Ena udrtina ni problem
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Imam Triglav...En policaj mi je rekel, da rabim policijo, oz. da bo lažje s policijo. Ste 100% da to ni res?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri Triglavu ne rabiš policije. Zakaj enostavno ne greš na zavarovalnico in se tam zmeniš. Če se bosta z cenilcem lahko zmenila, da je poškodba nastala od drugega vozila na parkirišču ne boš plačal nič, če ti je nekdo namerno to naredil boš zgubil 3PR, če boš rekel da si ga sam butnil boš plačal odbitno franšizo in izgubil 3PR (če imaš doplačan odkup prve škode ne izgubiš PR).
Kakšno odbitno franšizo imaš? Če imaš 1% od novonabavne vrednosti vozila se ti skoraj ne splača uveljavljat ali pa imaš tako franšizo kot jaz in plačaš 5% od zneska popravila.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Mislim, da imam 1% ja, nimam pole pri sebi. Sploh ne vem zakaj to imem, ker je bedarija, vse me je prišlo preko 1600 eur, pa ja ne bom še plačeval zdaj za tole.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Razumem tvoje razočaranje nad pogoji Triglav Zavarovalnice.Ti niso predočili splošnih pogojev?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri Triglavu ne rabiš policije. Zakaj enostavno ne greš na zavarovalnico in se tam zmeniš. Če se bosta z cenilcem lahko zmenila, da je poškodba nastala od drugega vozila na parkirišču ne boš plačal nič, če ti je nekdo namerno to naredil boš zgubil 3PR, če boš rekel da si ga sam butnil boš plačal odbitno franšizo in izgubil 3PR (če imaš doplačan odkup prve škode ne izgubiš PR).
Kakšno odbitno franšizo imaš? Če imaš 1% od novonabavne vrednosti vozila se ti skoraj ne splača uveljavljat ali pa imaš tako franšizo kot jaz in plačaš 5% od zneska popravila.
Pa dobro no, se gremo zavarovalništva ali barantanja na tržnici? Pokliče se policijo, katera bo na zapisnik navedla vzrok poškodbe, cenilec pa ti lahko samo v primeru ugotovitve poskusa natega zavrne izplačilo. Nimaš se kaj menit z cenilcem, kako bi lahko poškodba nastala. Če si ga našel na parkirišču poškodovanega od drugega avta, je to parkirišče in konec! Če gre za vandalizem je polni kasko.

To, da si priskrbiš zapisnik je pa v tvojem interesu in interesu tvoje zavarovalnice. Morda obstaja očividec, ki je videl povzročitev poškodbe, ter storilca prijavil policiji. Zakaj bi potem koristil škodo iz svojega zavarovanja, če lahko storilec odgovarja za škodo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja realnost je taka, da je treba včasih tudi malo barantati. Zavarovalnica želi čim ceneje priti skozi tako pač je. Meni je tudi cenilec najprej ponudil popravilo odbijača jaz sem mu pa rekel da nočem kitanega,ker po ob prvem dotiku kit počil in mi je dal nov odbijač. Mi je dal prav ampak poskusil je priti ceneje skozi.
Ali je policaj nek sodni izvedenec, da bo točno določil vzrok poškodbe? Cenilci niso po župi priplavali in mislim, da so za ugotavljanje poškodbe bolj usposobljeni kot policaji sploh, če gre za poškodbe, ko še lastnik ne ve ne kdaj in ne kako so nastale.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ja realnost je taka, da je treba včasih tudi malo barantati. Zavarovalnica želi čim ceneje priti skozi tako pač je. Meni je tudi cenilec najprej ponudil popravilo odbijača jaz sem mu pa rekel da nočem kitanega,ker po ob prvem dotiku kit počil in mi je dal nov odbijač. Mi je dal prav ampak poskusil je priti ceneje skozi.
Ali je policaj nek sodni izvedenec, da bo točno določil vzrok poškodbe? Cenilci niso po župi priplavali in mislim, da so za ugotavljanje poškodbe bolj usposobljeni kot policaji sploh, če gre za poškodbe, ko še lastnik ne ve ne kdaj in ne kako so nastale.

Matr mam smolo, zjutraj se mi je spet en v rit zaletel. Že malo dvomim v svoje "zavorne" sposobnosti.
redface-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kadar vidim, da za mano preblizu vozi kak zaritneš, mu z žmigavci in zadnjo meglenko to označim.

Kakšen se potem postavi na pravo razdaljo, kakšen pa ne razume.
frown-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No ni bil nek zaritnež ampak ena "previdna" gospa. 10km smo vozili v koloni za šleparjem, ki je vozil 20km/h pod omejitvijo in smo bili sami taki, ki se nam ni mudilo. Sem se prav čudil kako to, da noben ne prehiteva. Ko smo pa prišli v naselje je šlepar malo zabremzal jaz tudi, gospa je pa ravno takrat nekaj v torbici iskala in bum.
Ni mi pa jasno kako ji je lahko tisti citroenov znak (V)pri C3, ki je pritrjen na pokrovu motorja dol odletu, ko pa je pokrov motorja nedotaknjen.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Zraven udrtine nalepiš nalepko CHUCK NORRIS WAS HERE in to je to. MAlo za šalo malo za res.
A ni zraven kaska tudi opcija za vandalizem - to preveri in boš videl..
Uspešno rešitev, predvsem za tvojo denarnico.