"udomacitev" vrane

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Udomačitev v narekovajih, ker ne govorim o ujetništvu, ampak zgolj o tem, da bi eno tako relativno inteligentno ptico nekako privabil do hiše.
Recimo, da bi na polico priletela kaj pojest - mogoče celo iz roke.
Je možno?

Sprašujem zato, ker sem enkrat ob Koseškem bajerju sedel na klopci in pijem perčk, pa prileti na klopco vrana, jaz gledam WTF?
In priskaklja do mene in gleda piksno - očitno ji je zadišal perčk - in potem sem tako naštimal, da je bilo po vrhu piksne malo perčka in vrana je tisto pila. In na koncu je bila vsa živčna ker nisem hotel piksne iz roke dat in jo je prijela in hotela ukrast
grin1.gif

Mi je škoda, ker sem imel 3gp video narejen, pa se mi je zbrisal ob nalaganju novega firmware na telefon.

Si pa mislim, da je bila to ali vrana iz ujetništva in je zbežala, ali pa je tako navajena ljudi, da se jim brez problema pusti prijet.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Vrano se da udomačit,se zelo naveže nate,samo ne pretiravaj s priboljški,ker se ti zna zgodit,da se je ne boš več znebil
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ali pa še huje - da se jim ne zameriš
wink-1.gif
So imeli v ZDA velike probleme profesorji in študenti, ko so vrane na eni fakulteti ujeli, proučevali njihovo obnašanje in potem spustili. Vrane so jih potem še leta napadale, srale na njihove avte... En študent je celo pravil, da ko se je po letih vrnil na fakulteto, so ga napadale.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Vrano se da udomačit,se zelo naveže nate,samo ne pretiravaj s priboljški,ker se ti zna zgodit,da se je ne boš več znebil
smile-1.gif

Kako dolgo pa živijo?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Samo kako bi pristopil zraven
sprasujem se.gif

Kar na polju in vržeš kak priboljšek, da je vedno bliže in kar za tabo začne capljat?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Staro vrano boš težko navadil na ljudi, so preveč doživele in so prebrisane. Najlažje udomačiš mlado. Tudi kavke so pametne, ne samo vrane. Krokarji pa sploh.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
smile-1.gif

Kako dolgo pa živijo?
precej dolgo. do nekje 20 let lahko tudi več. če jo hočeš imeti doma ti kar nekaj let dela družbo.

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
ksz:

Mi smo imeli včasih kavko udomačeno - the best žival, ko se je udomačila, je bila skoraj namesto psa
smile-1.gif

Je pa zjutraj odletela v 'lajf', zvečer pa prišla noter spat, igračasta je pa tudi bila kar fino, same neumnosti je počela ..

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če spadajo v istio družino in celo isti rod še niso isti. čaprav sploh ne vem če je tukaj med družno in rodom sploh kakšna razlika...

ena hecna podrobnost kiliknite na rod http://sl.wikipedia.org/wiki/Kavka - vas bo pripeljalo na
napačno stran.

šele sedaj sem videl da si dal v navednce

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.530
113
Vrane so zelo zvite, pobirajo vse, kar se sveti in nosijo v gnezdo.

Še posebej je zoprno, če ti odnese ključe in moraš potem iskati nekoga z lestvijo, da jih vzameš iz gnezda.
grin1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ampak kako sploh "privabiš" takega ptiča v bližino? Dejte dejanski primer, ozeroma nasvet. Nebi ravno zdaj šel na klopco pir pit pa čakat. Kaj nastavit al kako?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Ne želi si jih, že tako jih je preveč in tam delajo samo štalo, ker se jih potem ne boš znebil (razen shoot em all metode).
So take kot okvirji press.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Ne želi si jih, že tako jih je preveč in tam delajo samo štalo, ker se jih potem ne boš znebil (razen shoot em all metode).
So take kot okvirji press.
samo pametnejše.
grin1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vrane so zelo zvite, pobirajo vse, kar se sveti in nosijo v gnezdo.

Še posebej je zoprno, če ti odnese ključe in moraš potem iskati nekoga z lestvijo, da jih vzameš iz gnezda.
grin1.gif
A niso to srake?
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ampak kako sploh "privabiš" takega ptiča v bližino? Dejte dejanski primer, ozeroma nasvet. Nebi ravno zdaj šel na klopco pir pit pa čakat. Kaj nastavit al kako?
Vzemi vrečko orehov, se usedi na klopco, tri orehe in jih meči predse. Jasno, vrane morajo biti v bližini. Boš takoj imel frendice.
Sam, kot so ti rekli - so kot okvirji ...