Udeležba pri nesreči - krivec pobegnil

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ne vem če je to že bilo stanje pa je tako:

Starši so bili udeleženi pri nesreči. Storilec je pripeljal iz makadamske ceste na levi strani. Brez znakov zaviranja je trčil v njiju. Storilec je pobegnil. Na avtu so bile tablice drugih vozil sam avto pa itak neki stari AX. Avto ima delni kasko in avto asistenco.
Zavarovalnica noče poslati cenilca dokler ne bo storilec izsleden. Izjema je če si bomo avto popravljali na lastne stroške. Zanima me kaj lahko v tem primeru naredim. Avto se namreč rabi je drugi avto pri hiši in z njim se mama vozi v službo. Da mi čakamo da najdejo storilca je smešno.
Če ne bo nobenega pametnega predloga bom šel na zavarovalnica in vse nekam poslal, čeprav sem načeloma za miren dvostranski pogovor. Zakaj enostavno ne moremo dobiti cenila, če je pa bila poleg policija in obstaja policijski zapisnik? Ali nas hočejo nategnit?

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Škodo plača tisti, ki je povzročil prometno nesrečo oz. NJEGOVA zavarovalnica. Tvoja zavarovalnica nima s tem nobene obveznosti, razen če boš koristil kasko, če ga imaš.

L.p., Kloko

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Njegova zavarovalnica ne more plačati, ker avto nibil zavarovan oz vprašanje kaj je sploh s tem avtom če je bil prijavljen. Kot sem že rekel dvojne različne tablice na avtu storilec pa neznan.

Ker storilec ni znan in ker avto ni bil zavarovan nam zavarovalnica noče oceniti škode vozila.
Druga stvar. Kako je s tistim fondom, ki je ko je storilec neznan

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.832
113
zmaga.gif