učenje smučanja za 4,5 letnico

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Želja je postaviti 4,5 letnico na smuči.
Oz. da se nauči vsaj kakšne osnove dričanja po snegu.

Nekaj v smislu 3-4 dnevnega paketa nekje v hribih, v hotelu, pa smučarski učitelj za 1-2 uri na dan.

Predlogi, prosim!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Namenoma sem napisal za smučarskega učitelja, ker ne želim nekega skupinskega capljanja po snegu, kjer se učitelj ukvarja samo z najglasnejšimi tečajniki.

Pač en vikend paket v hotelu (da ne skrbim za hrano), pet-pon ali sob-tor, 3-4 dni, hiter dostop do smučišča in 1-2 uri na dan učitelja smučanja za otroka.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Za učenje otrok je nor. Kranjska super...rezerviraj hotel, še prej mogoče preveri in pokliči v šolo smučanja na smučišču in povej kaj bi rad.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ti smucas ali ne? Si kdaj?
Ja, sem smučal, ampak zadnjih 5 let ne.
Ampak vseeno nebi jaz učil, ne poznam pravih pristopov, pa tudi odnos je drugačen.
Se otrok čisto drugače obnaša do pravega učitelja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kranjska gora. Imaš učiteljev kot dreka
smile-1.gif
položen teren, vse pri roki...
Par let nazaj je bil tečaj 120 eur sicer skupinski tečaj 7 dni ampak je več učiteljev tako da so se posvetili posameznikom. Lahko se pa zmeniš individualno imaš morje šol smučanja.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Povsem individualni pristop za otroka mogoče niti ni čisto zlato. Tudi otroci se radi primerjajo z drugimi v skupini in poskušajo narediti tisto, kar naredijo drugi.
Mislim, da je na vsakem večjem smučišču pri nas deluje več smučarskih šol. Pogledaš, kje tebi najbolj ustreza in potem tam najdeš tisti dve uri dnevno za otroka. V smučarski šoli pa bi na osnovi svoje prakse morali vedeti, kaj je za takega otroka najbolj primerno in zabavno. ali skupinica ali pa povsem individualno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Si pa iz kje?

Jaz sem ravno danes peljal mali dve na Šentjošt nad Horjulom...50 eur za eno, 90 za dve. Imajo začetni in nadaljevalni tečaj. Sposodili smo si še smuči in pancarje (doplačaš..2 eur smuči, 2 pancarji/dan). Tečaj je vsak dan od 17ih do 18.30. Mislim da pet dni.
Danes sta bili prvič na dilcah. Sicer sem imel jaz namen ju učit a...sem bil tudi sam nazadnje na smučkah 10 let nazaj...in ko je prinesel dilce in pancarje brez palic sem ugotovil, da bo bolje ju spravit na tečaj...k sreči se je ravno danes začel in eni so odpovedali...mi pa vskočili.

Za prvič je bilo super...uživali. Sicer sta eno glavo višji od osytalih...a enkrat je treba začeti
grin1.gif

Imajo mini progo za male in nekaj malčk večjega za ostale...snežni top, razsvetljeno. Popoldanska za otroka, če gre malo drgnit 3 eur, zate 4 eur.

Če ti lokacija ni preveč mimobežna spremljaj njihovo spletno stran glede prijav...odvisno od vremena, a če bo, začnejo zbirat prijave drug ponedeljek.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Naša mala je bila v Šenjoštu na dveh šolah - organizirano je bilo preko vrtca. Najprej pri 4h in potem pri 5h letih. Mislil sem, da bo kao brezveze.... Daleč od tega! Odlično so poskrbeli za otroke in mala se lepo pelje...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
če maš šanso si prej poglej kak tisti učitelj dela. Ker eni nimajo pojma kak delat z malimi (v bistvu niti z odraslimi ampak to je druga zgodba). Pa tebe in mame naj nebo nikjer v bližini takrat, ker bota samo moteč dejavnik za froca. Bodi čimdalje stran. Več kot 45 min - čaj - 45 min ne delaj. Oziroma tisti, ki te bo prepričeval v več nima pojma.
za začetek predn greš na tečaj otroku obuj doma pancerje naj malo v pancerjih okoli hodi Malo za občutek, da ni to betonski cigl v katerem more bit nepremičn. Če maš kako fliko snega okoli bajte ali v bližini mu daj gor eno po eno smučko in se naj malo poganja po eni nogi (kot skiro). Tolko da se privadi na smučke in drsenje. S tem si lahko prišparaš 2 uri takoj, zajebat pa nemoreš nič, da bi kaj narobe naučil. Pač spoznavanje z opremo.
Dostikrat se zgodi, da frocu natakneš pancerje in smučke pa pozabi, da ma kolena, ki jih lahko pregiba :D
To je to iz prakse.
Ko bo mala znala osnove pa čimveč smučat in čimmajn gnjavit ustno kaj dela narobe (pomaga točno 0) Ko boš tak daleč pa odpri novo temo in ti napišem kako delat z njo naprej.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Odnos do denarnice, otroka, plačnika, do snega? al kaj petega?

Do plačnika, baba je pač zoprna in arogantna. Glede zadovoljstva otroka pa težko rečem, ker itak bolj malo pove. Vem samo to, da noče več smučat
grin1.gif