Učenje kitare

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pojma nimam, včasih sem znal brat note in igrat sintiča. Tko, amatersko. Ne vem, če bo čas, ampak želja igrat kitaro obstaja že dolgo. Kako začet, ne bi najemal nekoga, ker terminsko ne bo šlo skozi. Bo treba biti nekako samouk.

Torej kje najti kakšne pametne lekcije (free?), najraje online, lahko tudi fizično knjigo, nekaj kar bi čim lažje prišel do neke osnove, nato je menda samo drkanje in drkanje in si nekje na spodobnem nivoju.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz imam od fizične knjige eno od DZSja naučimo se igrati kitaro, ki sem si jo kupil tako za foro malo, ima pa 250 strani, cena je 25€ takrat je bila nekje znižana na 10 ali 15€.

Drgač je pa čist odvisno kaj si želiš igrat, jaz sem se kar sam vse naučil, kolega mi je ravno toliko pokazal, da sem se naučil uglasit kitaro. Je pa že bilo enih par takih tem na forumu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A nisem nič raziskoval. A maš mogoče naslov te knjige? Ma rad bi igral, sej veš, orenk komade, ne otroških uspavank.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Naučimo se igrati kitaro
grin1.gif

Saj ni važno, naučiš se tistih 10 akordov in menjavanje, pa znaš že dosti zaigrat, potem pa sproti nadgrajuješ. Ampak to traja par let
grin1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Na youtubu imaš kar precej odličnih lekcij, priporočam lekcije, ki jih imata Justin Sandercoe in Marty Schwartz.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Vidiš jaz sem pa obupal nad igranjem, ker nisem imel nobenega, da bi mi pokazal ene stvari.
Prijemov sem nekaj nadrdlal pol pa konec
smirk-1.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
najbolje da tukaj začneš (ga je že en prej omenil):

http://www.justinguitar.com/

tukaj imaš prav beginers lessons, teksti in video ( http://www.justinguitar.com/en/BC-000-BeginnersCourse.php ) (akordi, ritmi itd ...)
+ veliko popularnih komadov razloženih v nulo - Songs

za slovenske komade je tale stran vredu: dobiš akorde in TAB-e

http://www.trzalica.com/

.. drugače pa youtube .. v stilu: komadblalblb guitar lesson in skoraj 100% dobiš kaj pametnega

.. mogoče bi blo za začetek dobr kšnga kolega mal nafehtat, da ti pokaže ampak se da tudi če se sam lotiš

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tudi tole je dobro, Learn & Master Guitar imaš tudi na pašnikih 20 DVD-jev, gre pa čisto od osnov in se lahko marsikaj naučiš, vključuje tako lekcije kot vaje, nasvete, jam-along cdje. pdf z lekcijami in teorijo ...

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Najprej povej kako zvrst bi rad igral.. ker sem videl da mnogi začnejo z pretežkimi komadi in zato tudi odnehajo..
Se pravi, električna ali akustična kitara?
Če bi rad menjaval tistih 15 akordov za vse sluzaste pesmi ( ala beach boy guitar player ) potem akustična.
Če bi rad igral rock, metal, punk, blues, grunge, ... potem valjda električna. Potem ti nekdo lažje tudi prvo štromarico priporoči.
Pri klasičnih akordih ( se pravi za sluzaste pesmi ) je prvo pravilo NE ODNEHAT. Ker večinoma postavljaš vsaj 3 prste v različnih kombinacijah potrebuješ kar nekaj časa da se jih lepo navadiš..
Če igraš rock ali metal ali punk je power akord temelj ( poleg pentatonike ampak pustimo to ) ki je bistveno LAŽJI se za navadit saj je prenosljiv skoraj po celotnem delu vrata.
Tablatur je ogromno na ultimate-guitar.com , so lažje za brat kot note ...

Ampak ti najprej odgovori na osnovna vprašanja, pa ti bom poskušal pomagat še naprej.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ce mas slucajno maca, je garage band zakon za ucit se kitaro... ti clo pove kje si falil noto in podobno...