Učbeniki, delovni zvezki in ostala potrebščina

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Prvič sem an hitro pogledal seznam in sem bil kar vesel, da je tega malo. No, sedaj, ko gledam, niti ni. Vprašajne se nanaša bolj, kje ste nabavljali učbenike in delovne zvezke. ker ostala nepotrebščina in potrebščina se dobi v akcijah dokaj ugodno. Nekak se nagibam na DZS. Kaj pa vaše izkušnje?. Mamo pa prvošolčka.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
kupi čim manj novih, to je čisti minus ki se nikoli ne vrne.. čez čas grejo učeniki na reciklažo..

učeniški sklad je top, delovne zvezke pa kupis

Nazadnje urejeno:

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Odvisno s kje si. Mi kupujemo preko Kopije nove za obe. Plačilo na tri obroke. Dobiš vse dostavljeno v mesecu avgustu. Tu kupujemo le delovne zvezke, ker imajo v šoli učbeniški sklad. Uporabljamo ga že od vsega začetka. Drugače pa se ti ostale stvari splača kupovati v DZS-ju, kot ti je že napisal Roberto. Mi gremo v avgustu v industrijsko prodajalno na Letališki v Ljubljani, kjer imajo vsak četrtek v avgustu še dodaten do 30 ali 40 % popust. Tam vzamemo stvari tudi na zalogo, da mi ni potrebno čez leto hodit v razno razne papirnice, kjer po možnosti plačaš dvojno. Splača se ti pogledat še v kakšen Leclerc in kakšna akcija za Stadlerjeve barvice, flomastre etc v Šparu. Aja, splača se ti kupiti torbo v DZS na letališki mi smo tam lansko leto kupili novo torbo za našo drugošolko z pridobljenim 60 % popustom (nas je sicer stala 60 EUR), isto torbo smo prej gledali v Mulerju in je stala 130,00 EUR.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah, itak samo delovne zvezke in novo pogruntavščino založnikov: delovne učbenike. Samo da packi kasirajo.
Drugače pa potrebščine (zvezke, barvice in ostalo) na zalogo v akcijah. Prejšnji teden je žena kupila cel pok različnih zvezkov z natisnjeno temo Gremo mi po svoje za 35 centov veliki in 25 centov mali, vse 60 listov...
Kopija nova, mah sem naročal, pa se mi ji obneslo...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Delovne učbenike?!
hysterical-1.gif

Svašta...
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V OŠ pa ga imaš eno leto, pa če maš več mulcev potem:
- ga ne moreš ponovno uporabiti (ker učitelji ponavadi zahtevajo pisanje z nalivnikom, le zakaj
grims-1.gif
)
- če otrok nimaš ravno na eno leto razmika je velika verjetnost da naslednji tega delovnega učbenika ne bo več niti imel
Kako se učitelji odločajo od katere založbe bodo uporabljali učbenike? Uradno glede na kakovost, potem pa se jim zareče da so založniki imeli vikend predstavitve v termah, vinskih kleteh... Za celo družino. Torej kdor je bolje opravil predstavitev in več dal...
grims-1.gif

Bah...

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Jaz že nekaj let delam tako. Mlajšemu naročim delovne zvezke, ovitke in zvezke (pa tudi ne vse) preko kopiije, kjer imajo možnost treh obrokov. Za četri razred bo samo to prišlo nekaj manj kot 140 € (4. razred OŠ). Učbenike pa dobimo v učbeniškem skladu.
Za starejšega ne nabavljam nič pred septembrom (3. letnik srednje šole), učbenike dobijo tudi preko sklada. Zvezke ne uporablja, ker ima rajši akto in potem dokupim le liste.
Vse ostalo kar manjka grem v prvih dnevih septembra nabavit, ko imajo vse šolske potrebščine že ka nekaj % popusta.

Nazadnje urejeno:

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Mi ponavadi kupimo vse v mladinski knjigi, ker imajo v juniju popuste, tud letos, na dz in učbenike in šolske potrebščine. Naročamo tudi preko spleta prek emke - je še najlažje. Tudi letos bomo tako. Se izogneš gužvam in dobiš vse lepo na dom.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Če komu pride prav - spet imajo popuste knjigarne. Konkretno vem za MK, 30% na potrebščine in 10% na torbe.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:

Za starejšega ne nabavljam nič pred septembrom (3. letnik srednje šole), učbenike dobijo tudi preko sklada. Zvezke ne uporablja, ker ima rajši akto in potem dokupim le liste.

wtf? sam si ne zna nabavt? ga tut spremš prvi dan v šolo?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:

wtf? sam si ne zna nabavt? ga tut spremš prvi dan v šolo?

tgrzan 3x globoko udihnit
cool-1.gif

veš da ga bom v tretji letnik pa ja pospremila v šolo, še za roko ga bom držala
grims-1.gif

pa še enkrat preberi moje pisanje...nimam/nima v bistvu kaj nabavljat razen vložnih listov
wink-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
No ja, ne bi verjeli kolko staršev hodi na informativni dan in potem na vpis na FAKULTETO! In to celo v paru, očka in mamica!
Kar se pa učbenikov za gimnazijo/srednjo šolo tiče, sem jih do 3. Letnika imel, ker je pač bil sklad in je stalo nekje 18€ na leto, v 4. Letniku pa nisem mel niti enega, ker sem se učil (to kar sem se, par ur pred testom) iz online zadev, so bolj praktične in z ogromno majn teksta. Zdaj če profesor sprašuje točno to kar je v učbeniku potem se mogoče splača kupit, drugače pa ne, je veliko predrago.