Ubuntu: program za izdelavo slike diska, kartice..

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
S katerim programom naj naredim sliko (image) SD kartice, ki jo uporablja Android naprava. V lastnostih sicer piše, da je datotečni sistem MSDOS, vendar, če kartico berem v WinXP se pojavljajo neke čudne datoteke, ki jih winsi ne znajo kopirat (obstaja možnost, da so datoteke pokvarjene). Ubuntu normalno prikazuje vse datoteke in jih tudi vse kopira. Zaenkrat mi je uspela kopija kartice in zip, vendar bi raje naredil iso, oz. sliko kartice. Sliko kartice potrebujem, ker bom začel uporabljati večjo in bi imel rad vse podatke prenešene.

Ne vem kako ima Google rešeno z licencami za FAT z MS.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
dd if=/dev/naprava of=/ciljna/datoteka bs=512

pri cemer je "naprava" block device, ki je asociiran s tvojo kartico, pot za of= pa mesto, kamor zelis imeti sliko (image) kartice zapisano.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
S tem da sliko manjše kartice ne bo šlo na večjo kopirat.
Če si to mislil naredit.

(šlo sicer bo, ampak potem formatiran na kapaciteto stare kartice in nisi nič dosegel)

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

pri cemer je "naprava" block device, ki je asociiran s tvojo kartico, pot za of= pa mesto, kamor zelis imeti sliko (image) kartice zapisano.

Nekje delam napako, ali pa se nisva razumela. Na HDD sem jo že skopiral, rad bi še sliko.Mi lahko malce bolj podrobno razložiš?

@Stein, vem, da bo kapaciteta druga. Ali lahko naredim še eno particijo? Vprašanje je kakšno? FAT, NTFS, EXTx. Verjetno tole vprašanje bolj spada v temo o androidnih napravah.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Nekje delam napako, ali pa se nisva razumela. Na HDD sem jo že skopiral, rad bi še sliko.Mi lahko malce bolj podrobno razložiš?

Tezko, ker ne razumem kaj je nejasnega. Jaz sem tebe razumel tako, da bi ti rad naredil sliko ("image") kartice, torej kot je .iso pri opticnih medijih. To se naredi tako, kot sem ti napisal. Ce imas kaksno konkretno vprasanje, napisi.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ratalo. Problem je bil v nazivu naprave. /dev/sdc je bilo treba vpisat, pa je šlo. Zdaj mi pa še napiši, kako naj narejeno sliko nekam razpakiram. Hvala.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
mount /en/direktorij/slika_kartice /mnt/ime_mount_pointa -o loop

(ter po potrebi dolocitev filesystema, ce ga sam ne ugotovi; poglej man mount)

Podobne teme