typo3

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Sam bejž stran kolikor hitro moreš...
Jaz sem se v njemu naredil eno simpl spletno stran, pa se mi je skoraj scufal. Learning curve je vsaj dva meseca aktivnega ukvarjanja, potem pa ugotoviš, da je zadeva vsaj enih 10 let za časom (uporablja frejme itd...) pa dashboard kjer nastavljaš stvari ima več gumbov in možnih kombinacij kot kabina helikopterja... Za plugine moraš bit pa tudi rocket scientist, da ti rata katerega usposobit... Delam spletne strani že enajst let in ti rečem da takega crapa še nisem videl. Ima par uporabnih trikov za delo s tamplejti vse ostalo je pa porazno.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
aha. tnx. alternativa mogoce? drupal? cms made simple? silverstripe?

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Hja jaz vizitka variante naredim kar statične html + css, če hočejo editor ruknem v wordpress, za štacune pa zencart, čeprav je njegov razvoj že tudi umrl, tako da bom preklopil na prestashop in magento.
Kake povsem custom stvari pa naredim v c#.net.

Sem pa ene pol leta nazaj gledal kateri CMS bi bil najboljši za naklikat kako custom zadevo in mi je drupal ša najbolj padel v oči.
Čeprav tudi wordpress ni slab, ker se da dosti enostavno naredit lastne plugine osnova je pa itak odlična za predstavitvne spletne strani.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tole bom probal, pa bomo vidli
smile-1.gif

http://www.silverstripe.org/

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Sem pogledal predstavitveni video in izgleda zelo obetavno. Veš mogoče če ima možnost updejtanja cmsa in mnodulov kar preko neta?
Ker če moraš ves čas na roke updejtat fajle to rata kar muka če imaš več sajtov, če pa tega ne počneš ti bodo pa takoj ko so objavljene varnstne luknje heknili sajt. Wordpress ima to zdaj super rešeno. En klik za update wordpressa ali pluginov...

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
magento.

Če ti je Typo kompliciran, potem samo prste stran od Magenta :D Si ze kdaj pogledal strukturo folderjev pri Magentu?
grin1.gif

Typo je super reč, ko se je enkrat naučiš. Ni pa to za predstavitvene strani. Kar delam v Typo-tu, so samo velike firme in organizacije. Res je, da je learning curve grozen, ampak ko enkrat osvojiš delo z njim, lahko mirno pospraviš večino ostalih CMSjev. Sploh ko se enkrat navadiš delat z templatevoila, je izdelava res kul.

Najvec delam z Joomlo (+CCK), sledi Typo in potem se drupal. Drupal je super, ce malo obvladas delo s frameworki, ampak zamuden tako kot Typo. Fajn je, da se specializiras za en CMS in postudiras API, potem lahko naredis karkoli.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Preizkusi še Liferay (zrazen če potrebuješ PHP zadevo). Plugin sistem je razvit preko portletov, zadeva pa je tudi kar OK organizirana in niti ni preveč zapletena (ni pa to stvar ki se jo naučiš v 5 minutah).

LP

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadnje čase manjše strani vse postavljam na wordpress. Full predleden in preprost, z ekstremno nizkim learnig curve-om. Sploh kar se tiče programiranja razširitev.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kaksne so pa kaj omejitve wordpressa? kolebam med wordpress in silverstripe. ne iscem pa cmsa za osebni blog. fajn bi bilo, da se lahko implementira tudi spletna trgovina oz. kaksne poslovne aplikacije... in pa seveda medijske zadeve, gallery, video embed, fb, twitter

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če dovolite: kako je kaj primerjava perfomanc med PHP, .net , Java ... baziranimi sistemi?

Ali so to le nianse?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Povsem ovisno od tega kako je spisana aplikacija. Vsaka tehnologija je lahko zelo hitra. Če pa zadeve niso narejene optimalno, pa zelo hitro postane počasna. Glavna "zavora" so podatkovne baze, zato jezelo pomembno keširanje podatkov v spominu.

Drugače pa .net je zelo hiter, PHP je out of the box počasnejši, da se ga pa zelo pospešiti. Z javo imam pa bol omejene izkušnje,samo kolikor sem testiral pred leti, je na istem hw bil php hitrejši. Price vs performance pa še vedno zmaga PHP.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Praktično jih ni, če veš kaj delaš. Narejenih pluginov je že ogromno. Za spletno trgovino ponavadi uporabim wp-e-commerce . Pa tudi za razne fotogarije, FB, twitter, ... imaš ogromno pluginov.

Drugače pa velja pravilo za vsak CMS, če nimaš pojma o HTML, CSS, in vsaj osnove PHP, je bolje, da se ne lotiš izdelave stran. Ker se taka stran na daleč vidi, da jo je postavljal amater in ponavadi ni ravno v ponos podjetju. Tu še najbolje izpadejo ravno wordpress teme, predvsem kake profesionalne, ki omogočajo omejeno custumizacijo kar preko admin vmesnika. Sam WP omogoča, da se plugini implementirajo kar v temi sami. Tako so nekatere teme že kar cele aplikacije.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje pa se kaj dobi teme za WP, da zgledajo kot spletne strani? Ne potrebujem za podjetja ampak, da se sam mal igram. Vse kar sem našel je v obliki bloga:(

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx obema.
bentiš free ni pa nobene:( Sej neb blo problem kupt, če bi prodal naprej. Tko ko pa rabim res samo se mal igrat pa ne bi take dnarje deval:(