.typ datoteka in stavbe

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zanima me,če kdo ve kako bi se dalo dobit samo stavbe iz adria topo?
Sem poizkušal z spreminjanjem .typ datoteke,ki pa je velika samo 2kb in mi nikakor ne uspe.A mogoče kdo ve kje bi lahko bile stavbe v kateri datoteki oziroma kako bi se jih dalo dobit ven?Probaval sem na online strani za urejanje typ datotek in z gmaptool a žal brez uspeha.

api

Pripravnik
6. avg 2008
39
0
6
Drawing level 7:
Polygon #2) Type 0x13 [Man made area (Building)], Drawing order: 7 Edit Delete
Colors: day foreground: night foreground:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zaenkrat mi še ni uspelo,če mi pa bo,bom pa z veseljem delil z vami
wink-1.gif

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Že vnaprej hvala. Jst se moram včasih tud po stavbah orientirat in če bi to delovalo pomeni, da ni potrebe po vklopu AT.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
Da ne boš "tople vode" izmišljal - poglej semle (če slučajno še nisi): tema o .typ na alterju

Sam se sicer nisem ukvarjal s spreminjanjem typ datotek - samo kolikor sem prebral je glavni štos v tem, da je v sami typ datoteki tudi informacija katere plasti se v kakšnem vrstenem redu nalagajo - vpliva tudi na "druge" karte (s tem mislim, da če je npr. AT izdana pred AR bodo plasti iz AR nad plastmi iz AT - tako se ne vidijo stavbe).

Če bi hotel naložiti "samo stavbe" iz AT bi po mojem moral v AT typ datoteki določiti izbris vseh ostalih plasti in pustiti samo stavbe + seveda določiti da bo ta plast "na vrhu" tudi pri nameščeni AR - in tako "oskubljeno" AT naložiti na napravo - in seveda vklopiti obe karti - AR in AT.
Kako se pa to naredi (in če sploh dela) pa žal ne vem (pa tud cajta nimam se s tem špilati
tongue-1.gif
).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem preštudiral celo temo na zgornjem linku,probal naredit hudiča in pol pa mi nikakor ne uspe.Sprobal vse programe za urejenje kart pa zopet ne dela.Z gpsmapedit v vsaki .img datoteki sem odstranil vse razen stavb a mi na koncu ne pusti združit in mi javi da ni parna datoteka.Če pa hočem odpret celi gmapsupp.img pa mi gpsedit napiše warning: premalo spomina.Imam pa 4Gb rama v pc-ju.

Lp