TV za na vikend

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Pozdravljeni,

upam, da to spada v to temo in sicer bi potreboval nasvet za TV za vikend. Imamo hišo, ki ima star osatelitsko anteno, ki seveda ne dela več. Sedaj me zanima kaj bi mi svetovali, da kupimo da bi lahko gledali TV brez izgubr signala in da bi bilo ekonomično najbolj ugodno, ker smo tam večinoma samo za vikend in ne bi šel na kakošno naročnino. Lahklo tudi preko PM.

Lep dan

Sebastjan

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
DVBT?
TV že imaš, kupiš DVBT receiver, priklopiš na navadno anteno in to je to. Strošek cca 40-50 €.

Odvisno tudi kaj bi rad gledal
wink-1.gif

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Imam že sobno anteno žal pa je tako, da signal niha in potem moram vsake toliko časa "loviti" lepšo sliko. Imel bi osnovne slovenske in hrvaške kanale svetovali so mi dreambox in potem določene modifikacije, ki bi mi to omogočale zato bi rad spoznal koga ki ima mogoče več pojma kot jaz, da mi drugi ne prodajajo buč.

Hvala

Lp

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Kupi si večjo zunanjo UHF anteno za DVB-T. Če imaš novejši TV, ti že podpira ta standard. Tako lahko gledaš slovenske programe, in hrvaške, če si blizu meje (mogoče boš rabil dodatno anteno za HR frekvenco). Pa še ojačevalnik. Komercialne mesečne naročnine tu ni.

Glede tujih programov preko satelita: poglej si, kaj ti je všeč na http://en.kingofsat.net/satellites.php (30W do 42E). Samo plačljive programe je treba odkriptirati...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce antena ze zdaj priblizno lovi analogni signal, bo - ko bo podrocje pokrito (ce zdaj slucajno se ni) - delala brez problema z DVB-T. Najdi en TV ali tuner in preizkusi ali je vas vikend na podrocju, ki je ze pokrito.

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Potem je ubistvu alternativa Dreamboxu to kar si napisal?

Kraj je pa Bled naselje Dobe.

Lp

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
OK potem bom kupil TV, ki že vsebuje ta dekoder. Kaj pa dreambox, a bo možnost ogleda tujih programov, se kdo spozna na to?

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na vrhu pise "ekonomicno najbolj ugodno", "samo za vikend" itd., kar mi pomeni pogledat kaksno tekmo, dnevnik ali pa film zvecer, zdaj imam pa obcutek, da bi ti rad imel ekvivalent kabelske tam, brez narocnine.

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Hehe ja najbolj ugodno sem dobil odgovor in zadovoljil svoje potrebe vse dokler nisem povedal kateri programi se bodo lahko gledali. Tako da je sedaj odprta nova debata več programov najbolj ugodna cena torej enako kot kabelska samo brez naročnine.

Hvala

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Birkof pravi:
torej enako kot kabelska samo brez naročnine.
Sanja s..... kukuruz.

Zakaj misliš, da bi potem sploh kdo plačeval kabelsko oz. satelitsko naročnino
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Birkof pravi:
Hehe ja najbolj ugodno sem dobil odgovor in zadovoljil svoje potrebe vse dokler nisem povedal kateri programi se bodo lahko gledali. Tako da je sedaj odprta nova debata več programov najbolj ugodna cena torej enako kot kabelska samo brez naročnine.

Hvala

Jaz se pa bojim, da si ti dobil odgovore na podlagi tega, kar si napisal, in ne na podlagi tega, kar v resnici pricakujes. Vseeno: ni za kaj, samo da si srecen z dobljenim
smile-1.gif