TV z dodatnimi funkcijami, ali osnovni model

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Malo spremljam debate na tem forumu okrog dodatnih funkcij TV, kot so predvajanje preko USB slike, in filmi v divx, mkv ipd. Pa me zanima koliko je pametno dati več za model, ki ima vse to integrirano, v primerjavi s cenejšim, in to dokupiš kot dodatno enoto?

Problem, ki ga jaz vidim v tem, je da se tehnika v teh časih zelo hitro spreminja in vsi ti formati, ki so trenutno podprti lahko da že čez leto dve ne bodo več relavantni in boš itak rabil dodatno škatko, da boš v koraku s časom. Se pravi, da bo dodatna funkcionalnost televizorja , zaradi katere si dražje plačal TV, neizkoriščena.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Glej na stvar takole...manj daljincev, boljše je. Če TV danes bere večino znanih formatov, potem maš verjetno za par let mir.
Sej tudi razni Xtremerji, WD-ji ipd. čez nekaj let "opešajo" in potrebujejo menjavo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
V glavnem so te funkcije precej omejene. Nazadnje ugotoviš, da brez PC ne gre - ni "lisičke". Tudi razni predvajalniki me zaradi te omejitve ne prepričajo.
Ko bo špilal FF ali chrome ali .. z vsemi dodatki pa bo uporabno
DLNA sicer uporabljam za glasbo na AVreciverju (net radio predvsem), za video pa mi te variante nekako niso všeč

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Sej tudi razni Xtremerji, WD-ji ipd. čez nekaj let "opešajo" in potrebujejo menjavo.

Ki pa pride bistveno manj, kot novi TV.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:

Ki pa pride bistveno manj, kot novi TV.

V čem je problem? Če pač rabiš kupit TV, potem kupiš takega, ki že zna predvajati filme. Če je TV, ki ga imaš, še vedno dober, potem je vsekakor bolj smiselno nabavit posebej predvajalnik za cca. 100EUR.

Da pa bi kupoval TV, ki bo predvajal filme, čeprav ga ne rabiš, potem je pa to itak nesmisel in stran vržen denar. Razen če imaš toliko denarja, da se ti pač j...e.

V roku dveh let je pa tako ali tako že vse zastarelo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
V glavnem so te funkcije precej omejene. Nazadnje ugotoviš, da brez PC ne gre - ni "lisičke". Tudi razni predvajalniki me zaradi te omejitve ne prepričajo.
Ko bo špilal FF ali chrome ali .. z vsemi dodatki pa bo uporabno
DLNA sicer uporabljam za glasbo na AVreciverju (net radio predvsem), za video pa mi te variante nekako niso všeč

Skoda je, da proizvajalci TVjev ne gredo po poti Linksysa in njihovega 54GL, da bi bolj aktivnim uporabnikom omogocili brskanje po TVju. Tako ali tako se precej zmogljivi SoC dobijo danes dovolj poceni (primer so telefoni, netbooki itd.), da bi tak izdelek vsaj priblizno spodobno poganjal osnovne aplikacije kot so brskalnik (ne kaksno omejeno cudo), urejevalnik besedil, program za e-mail, preproste igre (tetris, karte in podobno) itd.

Res ni razloga, da bi moral imeti tri skatle v eni sobi (TV, PC in predvajalnik), pri cemer so vse tri v bistvu racunalniki, le da ima en lep velik ekran, drugi ima normalen OS, ki lahko poganja mnozico programov, tretji pa je prirocno majhen in tih pri delovanju. Vse troje v kvalitetni obliki v eno skatlo (seveda ne za vsoto cene sveh treh naprav, saj ne bi bila upravicena), pa bo instant komercialna uspesnica, na katero konkurenca nekaj casa ne bo imela odgovora.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja sej, včasih se je TV kupoval za 10-15 let, sedaj bi ga pa že moral vsako drugo leto menjat
stupid-1.gif

Moj point je bil, da je bolje vzeti TV za 200 EUR cenejši. in razliko investiraš v WDTV, xtreamer, ipd. Ali še bolje v HTPC. Potem ti pa čez dve leti ni treba kupovati novega TV-ja za 1000EUR+.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Se strinjam z doto-tom ! Čeprav sem sam nabavil Samsunga, ki bere vse živo še vedno uporabljam Xbox-a ( 1. model ) za stream-anje videa iz PC-ja. Ko bo xtreamer deloval ( funkcijsko ) tako kot ta Xbox bom tudi njega nabavil. Edina slabost Xbox-a je prešvoh procesor za MKV-je ( slika se zatika ).

Jaz sem ob nakupu TV-ja gledal na kvaliteto slike, je pa res, da ob boljših modelih dobiš zraven še razne bonbončke, ki jih nikoli ne uporabljaš !

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz osebno recimo bom z veseljem uporabljal te bonbončke, ko bom nabavil Samsungov TV LE32C652, saj sem vsak dan na you tubu in gledal video spote. Tako da mi bo prišlo prav (če je že dodano zraven).

Je pa res, da prioritetno kupujem le tv, ki ima 100hz, full hd, enostaven in zabaven meni, ter da preko USB predvaja vse trenutno video formate (tako mi vsaj ni potrebno kupovati raznih playerjev, wd tv itd...).

Moje mnenje.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Z kvaliteto 65* serije boš zadovoljen ( ima boljši panel in boljši procesor slike napram seriji 63* ).
Do youtuba pa ti bo minlo v nekaj dneh ( tipkovnica je le tipkovnica ).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iz izkušenj in tudi nekak logično je, da je velik boljš nabavit dodatno napravo.
Kolega ves vesel kupil tv, ki na papirju podpira vse živo. V praksi pa pol tega ne dela. Smo se ravno ta vikend matral en dvd s pašnika pogledat pa podnapise zbrat... (probal smo več filmov) misija ne mogoče. Na konc smo priklopli prenosnik in je špilal ko šus in to s prve;) Pa previjanje naprej nazaj mu tv podpira samo z 2x hitrostjo:(

sam imam pa xtreamerja pa se tko redko zgodi, da kaj ne dela, da ni omembe vredno.

ok, res je spet en daljinc več na mizi. Rajš vidim, daljinca na mizi in film na tv-ju, kot pa brez daljinca in brez filma;)
Sej lahko pa univerzalca dokupiš;)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam uporabljam netbook povezan preko HDMI in potem ali gledam filme ali pa brskam po internetu, čeprav precej redko. Oz. če je kak manj zanimiv film ga dam čez četrt ekrana in v preostalem delu surfam. Sam kakšen netbook bolj priporočam kot kak media player, čeprav je res, da je netbook, ki prebavi HD video in ima HDMI izhod stane precej več, kot kak WD TV.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Funkcijsko in dolgoročno gledano je najbolje kupiti HTPC. Sicer so veliko dražji in si moreš vse sam inštalirat, ampak lahko nanje poljubno nalagaš brskalnike,razne playerje, media centre, gledaš TV, youtube itd. in kaj je najpomembneje, lahko nalagaš nove kodeke. Pa še od proizvajalca nisi odvisen glede posodobitev.

Se pa strinjam, da je škoda, da se kakšen proizvajalec ne odloči narediti "odprt" predvajalnik,tako da nalagaš svoj firmware. Sem sicer nekaj slišal, da bi naj Xtreamer podpiral custom firmware ampak glede na to, da glede na popularnost predvajalnika ni še nobenega firmwara, verjetno te možnosti ni.

Imam tudi sam netbook povezan, ampak deluje počasi in ne predvaja HD filmov, zato razmišljam o nakupu kakšnega nettopa, recimo AsRock 330 ION.

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem kupil fullhd tv (želja je bila 32", ker je siolova slika kolikor toliko normalna na njem (ob primerni oddaljenosti seveda). Odklenil sem usb vhod in zadeva podpira čuda. Mogoče ne vse ampak do sedaj je prebavil kar sem hotel. Od divx-a, hd, dvd, raznorazne podnapise (kjer je edini pogoj, da se nahajajo v mapi kot film in z istim imenom) ma v bistvu vse in sem z njim precej precej zadovoljen. Pa tudi slika mi je bila najbolj všeč pri tem, sem gledal istočasno isto sliko ob tovarniških nastavitvah na isti oddaljenosti na kakšnih 5-6 televizorjih enake diagonale.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Malo spremljam debate na tem forumu okrog dodatnih funkcij TV, kot so predvajanje preko USB slike, in filmi v divx, mkv ipd. Pa me zanima koliko je pametno dati več za model, ki ima vse to integrirano, v primerjavi s cenejšim, in to dokupiš kot dodatno enoto?

Problem, ki ga jaz vidim v tem, je da se tehnika v teh časih zelo hitro spreminja in vsi ti formati, ki so trenutno podprti lahko da že čez leto dve ne bodo več relavantni in boš itak rabil dodatno škatko, da boš v koraku s časom. Se pravi, da bo dodatna funkcionalnost televizorja , zaradi katere si dražje plačal TV, neizkoriščena.

Se popolnoma strinjam s tabo ! Vzameš televizor, ki služi svojemu namenu, torej predvajanje video vsebin. Ampak kaj, ko takoj, ko začnemo govoriti o predvajanju video vsebin pridemo do točke, kjer hočemo imeti maksimalno podprtost raznoraznih formatov in ostalih včasih nepotrebnih nepotrebnih dodatkov. Žal trg tako deluje, ekonomija, razvoj in cel sistem diha tako.

Sam sem bil v podobni dilemi....zakaj kupiti dražji tv, če mi xy znamka to ali ali skoraj isto omogoča za -20%. Prvo je fajn, da se pri sebi razčisti in temeljito premisli za kaj ga boš potreboval. Rekel si, da želiš imeti tv z dobro ( najboljšo ?) sliko, ne potrebuješ pa dodatkov v tej isti enačbi.
Tu nastane težava, ker s tem, ko izbereš tv iz višjega cenovnega ranga, ki ti obljublja kvalitetnejšo sliko , dobiš zraven še kup raznoraznih dodatkov. Torej dobiti najboljši tv, brez navlake je misija nemogoče.
Sam imam tako rešeno. Za dnevno gledanje ( ki je bolj malo ) imam 42" staro plasmo, ki več kot odlično služi svojemu namenu.
Če se mi pa "zalušta" kvaliteta slike ( DVD, BR iz PS3 ali igre iz njega ) vključim SIM 2 projektor . Slika iz SIM2 je v najvišjem kakovostnem rangu.
To je to
smile-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
kako ti je pa ratalo "odklenit" usb? in kaj to sploh pomeni?

lp
Lg-jevi (določeni) modeli imajo Usb le za nadgradnjo (servis). Ampak z določenim trikom ga lahko usposobiš da predvaja glasbo, slike in filme.
wink-1.gif

Ja pa tega dosti na internetu, tako da se tukaj o podrobnostih ne bom razpisoval.

Podobne teme