TV signal na daljavo

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
saj ne vem, kako naj napišem. TV (mali analogni, 37 cm) imam v eni sobi, ki je cca 15 m stran od antenske vtičnice (v kateri je signal). ker mi je tečno gledat tisti kabel in ker nočem vrtat, štemat ali kakorkoli kabla potapljat v steno ali tla, me zanima ali obstaja kaka naprava, ki bi jo priključil v steno in bi mi poslala brezžično signal do TV-ja. ja, vem, butl sem za te stvari :).
to je za sekundarni televizor, na primarnem vse špila s pomočjo kablov :)

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
baje se da neki po štekarju peljat... neki podobnega kot una fora z internetnom, k ga po električni napeljavi pelješ...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Pri Amisu recimo ponujajo, da od usmerjevalnika do STB škatle signal potuje po električni napeljavi v stanovanju. Zadeva deluje (jo sam uporabljam), vendar gre pravzaprav za ethernet prenos.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nekaj takega, ja. sam ne vem, kako je pri amisu, ker imam telemach. a je še kaka podobna napravica? da se pri nas dobi?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri nas smo zlo bogi s takimi zadevami, če pa najdeš je pa cena v zlatu.
raje glej po tujini. samo ne vem kako so potem kompatibilni z našimi zadevami.

en primer kaj točno bi ti potreboval
http://www.keene.co.uk/electronics/multi.php?mycode=MTVA

vtičnica je od kabelske ali antena za dvbt? vrjetno je potem razlika v teh napravah katero moreš iskat.

lahko kupiš pa en sprejemnik (kabelski ali dvbt, kar pač imaš) in potem en wireless video sender, samo more bit tak, da IR daljinc deluje v pravo smer. če imaš dvbt bi se vrjetno še dalo vse skup dobit na bolhi za nek normalen denar.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sem videl zadevo v Hoferju nekaj časa nazaj. Mogoče majo še kje na zalogi. Pa ne vem kolk je kaj dobra oziroma močna. Za pozanimat se je, če sploh še majo.