TV na GSMu in GSM ura

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Bom kar združil dva vprašanja v eni temi:

1. Kaj je kaj novega na področju glede TVja na GSM apartatu? Vem da kako leto ali več nazaj se je to nekaj razvijalo pa bo kaj iz tega? Pač se mi zdi super če lahko kdaj na kakem avtobusu ali čakalnici pogledal malo fuzbal ali karkoli pač.
grin1.gif
Pa mislite da bojo prve verzije TVja na aparatih prek streama (predrago) ali bo prek antene?

2. Sem zasledil v cajtungah da je na tržišču neka ura-gsm? Zgleda kot ura, na paščku ima tipkovnico in mali ekranček. Koliko to kaj stana in a je kdo že videl to?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede TVja na mobilnikih imaj ze kar nekaj modelov vgrajen standard DVB-T ... vendar je problem, ker oddajajo ponavadi samo na kaksnih sejmih in predstavitvah
smile-1.gif
...

Glede GSM ure pa je tudi ze na voljo za GSM standrad... zal pri nas zaenkrat se nisem zasledil...

Na CeBITu smo lahko videlo tole >> General Mobile GM500

articles-5654.jpg
articles-5656.jpg

Za druga omrezja (predvsem azijska) pa so bile na voljo ze prej:
Qiao Xing Mobile W100
articles-4742.jpg

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
kolk je men znano že oddajajo v slo dvb-t, sam so ponavadi vsi dekoderji mpeg2, v naši državici pa kodirajo v mpeg4. upam da sem si prav zapomnil.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Nekaj časa nazaj sem imel neko kitajsko gsm uro. Zadeva je brezvezna, predvsem zaradi slabe izvedbe. Sploh pa ne vem kako jim je lahko prišlo na misel na cca. en palčni zaslon dodat touchscreen in prepoznavo pisave? Če bi naredili nekaj estetskega in funkcionalnega hkrati bi pa definitivno uporabljal takšno uro.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
"gsm" uro sem imel kako leto nazaj mal v rokah.
vbistvu je bolj ura kot gsm, in se preko bt-ja poveže na telefon. pol ti pa kaže kdo te kliče, pa da si sms dubu, pa mgoče še kaj. je pa ura od sonyericssona

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To ni GSM ura... ampak je samo ura, ki se preko BT poveze na nekatere Sony Ericssonove modele in zna prikazati opozorila o SMSih, klicih.... da se pa z njo tudi uproavljati s predvajalnikom glasbe...

Nikakor pa se temu ne da reci GSM ura...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Sem pred 3 meseci prodal zadnji kos se sama polni tako kot večina novejših ur barvni ekran BT slušalka je bila zraven cena 800€ so pa pri nas in se jih da dobiti.