Kje si zasledil informacijo, da je "QLED izboljšana verzija LCD-ja s QD nanosom"? Sam tega nisem namreč nikjer zasledil. Imam QE65Q60RAT, gledam s cca 2,5 metra in sem zelo zadovoljen.Ja, tisto, kar Samsung imenuje QLED, ki v resnici ni QLED v pravem pomenu kratice, ker je še vedno samo izboljšane verzija LCDeja s QD nanosom. To Sony imenuje Trilumenos, LG pa NanoCell.
Pojma nimam. No, jaz imam tole iz linka. Ce bos gledal se kake specifikacije, glej pod Q80R, ker pod Q82R jo na uradni strani ne bos dobil. Sem prebrskal celi net in na koncu ugotovil, da ni razlike med Q80R in Q82R. Nekje sem samo nasel, da naj bi dali to oznako zaradi preprecitve primerjanja cen med distributerji oz. sivimi uvozniki.
Ampak ti resno predlagam, da prej poklici v trgovino, ce mislis iti osebno po njo. Pa pokonci jo prevazaj zaradi velikosti zaslona, da se pod lastno tezo ne upogiba.
Kratica QLED pomeni Quantum Light-Emitting Diode, torej samosvetleči panel, kar pa ni, saj še vedno potrebuje osvetljevanje ozadja, kot pri običajnem LCDeju. Gre v stvari za zavajanje z všečnim nazivom čim bolj podobnim OLEDu. Hisense to imenuje ULED. Philips pa celo navadne LCDeje z Direct LED osvetljavo, kar je najslabši način osvetljevanja in ki so brez QD nanosa imenuje DLED. Prvi je z razvojem QD nanosa začel Sony, ki to imenuje Triluminos.Kje si zasledil informacijo, da je "QLED izboljšana verzija LCD-ja s QD nanosom"? Sam tega nisem namreč nikjer zasledil. Imam QE65Q60RAT, gledam s cca 2,5 metra in sem zelo zadovoljen.