TV 42" - DVB-C

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Pozdravljeni

Razmišljam o novem TV, zato se obračam na vas poznavalce. Torej kot že naslov pove bi rabil 42", da ima DVB-C (z režo za kartico) in da ima sliko v sliki, cena do cca. 1000€
Prosim za vaše nasvete

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Samsunga LE46B650 ( ni glih 42 - ampak če imaš prostor vzami večjega )
- predvaja divx in mkv z podnapisi ( preko usb ali direkt iz pc-ja!! )
- internet preko ethernet ali wireles
- best buy za ta dnar
- DVB-C/T
Cena v Avstriji okoli 1000 euro ( sem si glih pred dvema dnevoma nabavil tega ).

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ena slika je iz notranjega tunerja, ena pa iz zunannjega izvora (hdmi...). Potem pač eno od teh gladaš čez cel zaslon, drugo pav oknu. Lahko daš tudi sliko ob sliki. Ton se načeloma sliši od slike ki je na celem zaslonu, eni pa imajo tudi tako da lahko od male slike to spremljaš na slušalkah. Navedno velja za starejši model, je pa verjetno tukaj isto.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Kako to misliš iz zunanjega izvora? Kaj je potrebno imeti kakšno stvar s tunerjem priključeno?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
V bistvu bi moral TV imeti 2 tunerja da bi lahko gledal sliko v sliki (oba kanala preko kabelske recimo).
Lahko pa gledaš sliko v sliki če gledaš recimo en DVD, v drugi sliki pa lahko gledaš en kanal na kabelski.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
ksz
To ima zelo, zelooo malo tvjev. Takega ki bi mel pa dva (ista) tunerja za digitalno tv pa še nisem videl. Slika-v-sliki večinoma pomeni, da lahko gledaš dve sliki, ki prihajata iz različnih izvorov.

p.s.: sory ta offtopic, ampak a že obstaja TV ki zna IP-tv brez setup boxa?

Lp

22. jul 2007
13.412
1.664
113
124
PIP2 tudi jaz še nisem zasledil v lcdtv-jih, drugače imam doma rešeno z tv-kartico na računalnikuLPWWY

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Čakajte malo. Včasih sem imel Samsunga, na katerem sem z lahkoto gledal dva programa istočasno. A to pomeni, da je imel TV dva tunerja?
Torej če današnji TV-ji tega nimajo, mi predlagate...kaj? Skratka želel bi gledati dva programa istočasno. Kaj potrebujem?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Čakajte malo. Včasih sem imel Samsunga, na katerem sem z lahkoto gledal dva programa istočasno. A to pomeni, da je imel TV dva tunerja?
Torej če današnji TV-ji tega nimajo, mi predlagate...kaj? Skratka želel bi gledati dva programa istočasno. Kaj potrebujem?

Imel je dva tunerja.
Kaj potrebuješ ? Ja 2 tunerja a ne
smile-1.gif
Uporabiš tistega v TV + enega zunanjega, ki ga priklopiš na scart, Hdmi, ...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Predlagam, da narediš spisek par TV-jev in bomo pomagali izbrati. Lahko še morda pogledaš za kakšnim Panasonic-om.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.306
18
38
MB
Ja to da potrebujem dva tunerja mi je jasno, samo ne vem, kaj je ta drugi tuner. Mi lahko poveste kaj lahko uporabljam kot drugi tuner

22. jul 2007
13.412
1.664
113
124
sem ti že zgoraj napisal, tv-kartico v računalniku kateri je priklopljen na lcdtv bo šloLPWWY

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Ja to da potrebujem dva tunerja mi je jasno, samo ne vem, kaj je ta drugi tuner. Mi lahko poveste kaj lahko uporabljam kot drugi tuner

Kako kaj je ? To je zadeva, ki sprejema TV signal, ga demodulira, dekodira in pretvori v obliko za prikaz. Enega imas v TVju, drugega kupis v zunanji skatli, kakrsne bodo kupovale stare mamic zato, da bodo lahko gledale se vedno na svojem starem CRTju.

Ce imas kaksen zunanji predvajalnik/snemalnik, ima pa zadeva ze svoj tuner in ne potrebujes se enega.