Tuštelekom in velikost povezave

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Trenunto imam povezavo 1mb/256, ampak ta poevzava je malce prešvoh, ker doli vlečem še filme in na net jepriključen še en računalnik. Pri volja oz.po tanovem tuštelekomu sem že kake 5 let. Prvič sem se zavezal za 24 mesec to je že minilo, potem sem samo poslal prošnjo, da mi naj povečajo na 1mb prej 0.5mb...trenutno plačujem 20 evrov želel pa bi, da bi imel povezavo 4mb in plačeval 26 evrov.

Ali se stem zavežem za nadaljnih 24 mesec?
Ali lahko kadarkoli spremenim povezavo ali na 1mb ali ap na 10mb ai se stem zavežeš za 24 mesec. Zavezal sem se samo pred petim leti, ko sem dobil modem zastonj ...pogoj vezava 24 mesec.
Namreč net tui ne uporabljam veliko samo gori nalagam vse živo in predno se mi nafila na računalnik 1gb traja cela večnost.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Če menjaš paket mislim, da ni vezave. To je samo za priklp, ker operater s tem subvencionira priklop in opremo. Kaj pa kakšen mobilni operater z UMTS ali kabelski operater v kraju, ga ni?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Če menjaš paket mislim, da ni vezave. To je samo za priklp, ker operater s tem subvencionira priklop in opremo. Kaj pa kakšen mobilni operater z UMTS ali kabelski operater v kraju, ga ni?

Tretji stavek nič jasn

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik mmx pravi:

Tretji stavek nič jasn
ker si zabit
stupid-1.gif
,sprasuje te za mobilni ali kabelski internet

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nič ti ni treba storiti. Ti samo podpiši pogodbo z AMISem, vse ostalo bodo oni uredili. Če nočeš imet časovne vezave, to označi na pogodbi (izbereš med dvema možnostima - vezava za 24 mesecev s 50% popusta na prve tri mesece ali pa brez časovne vezave in brez popustov).

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
OK, kaj moram narest pri tuš telekomu. Na amisov net bom čakal 1 mesec. Ali lahko potem odjavim tušptelekom, ko bom že imel amis. Ali pač par dni pred namestitvijo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik trust pravi: O kakem t-2 pa morda čez 100 let.

10.gif

Kulk nad Zirem si ti ?
V Zirovskemu vrhu (pr Pivku) bi slo 4/512(kabel preko Raceve) pa v Zabrezniku tud imam enega z 4/512,na drugi strani na Idrijski cesti tud ni problema.
Drugace pa prasaj Tineta za koliko ti da tak link
wink-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi: O kakem t-2 pa morda čez 100 let.

10.gif

Kulk nad Zirem si ti ?
V Zirovskemu vrhu (pr Pivku) bi slo 4/512(kabel preko Raceve) pa v Zabrezniku tud imam enega z 4/512,na drugi strani na Idrijski cesti tud ni problema.
Drugace pa prasaj Tineta za koliko ti da tak link
wink-1.gif

10 km iz Žirov

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Hudiča saj tuštelekom tudi ponuja 4mb za 20 evrov.

Torej moram podpisat novo pogodbo in se zavezat za 24 mesec.

Samo vezat + montaža 36 evrov

Ne hvala

Amis ima ugodnejšo ponudbo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Mal se pozanimaj... ti povem iz prve roke....
Pejt na TT ali TM ali pa povprašja na 080 cifro in podpiši pogodbo za družinski paket tuštelekom20. Boš dobil 4 mega linijo seveda če je možno. Poleg tega ti bodo še stari modem zamenjali za wl.....
in to brez vezave. Predvidevam da si na telekomovem omrežju... kar pa baje sedaj nima nobene veze več,
http://www.tustelekom.si/downloads/Cenik/cenik_tustelekom.pdf stran 4
Vsaj taako sem jaz naredil oktobra....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Če ti to ne paše, potem je bolje da greš na siol in si obodeš trojčka za 29 evrov....
Sedaj plačuješ za net 26, za telefon12evrov, potem boš pa še tv dobil zraven za 29 evrov. (vsaj zdi se mi tako) pa še dve uri zastonj pogovorov na telefonu na stacionarne številke

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mal se pozanimaj... ti povem iz prve roke....
Pejt na TT ali TM ali pa povprašja na 080 cifro in podpiši pogodbo za družinski paket tuštelekom20. Boš dobil 4 mega linijo seveda če je možno. Poleg tega ti bodo še stari modem zamenjali za wl.....
in to brez vezave. Predvidevam da si na telekomovem omrežju... kar pa baje sedaj nima nobene veze več,
http://www.tustelekom.si/downloads/Cenik/cenik_tustelekom.pdf stran 4
Vsaj taako sem jaz naredil oktobra....

Hm sem klical in dal pouzvedbo bom jutri šel doli in podpisal. Samo še en vem ali naj ostanem pri tuštelekomu ali grem na amis. (4mb povezava je pri meni možna).

S tuštelekomom "NISEM" bil zadovoljen. Zadnjič mi je šel modem in sem čakal več kot 1 teden, da sem dobil drugega, potem vsaj enkrat an mesec ne dela net (zlasti ponoči). Sicer me to "ne" moti, ker nisem veliko ur na netu no kake 2-3 ure na dan pa ja.

Kaj praviš na Amisu . Ali je vseeno na akterem sem? Jasno ej, da tuštelekom ni OK ponudnik.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
No jaz sem modeme dobival v dveh do treh dneh. Je pa res da imam "rezervnega" (enga viška) tako da sem imel za tisti čas nadomsetnega... in me to ne moti...
tolk glej da ti ne bo AMIS modemov zaračunal?! (baje nekateri to znajo)

Si prepričan da je za tvoje nočne izpade kriv TT in ne TElekom Slovenije, preko katerga lavfa tvoj internet.

AMISA ne poznam, zato ne bom svetoval koga.... boš pa pri amisu najbrž podpisal aneks za neko obdobje, medtem ko ga pri TT ne boš če boš šel na TT20