Tušmobil brezmejni internet 24h in Android 3.2

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.620
113
Torej, nabavila sem si toti "čudež" od Mediona iz Hoferja in ima režo za SIMko. Večino časa imam dostop do wirelessa, vendar sem razmišljala, da bi si omislila od Tušmobila SIMko za 24h internet za 1EUR/dan, če bi se izkazala potreba, da wirelessa ne bi bilo oz se raje ne bi povezovala na kako popolnoma nezaščiteno reč. Se pravi bi imela SIM ves čas notri, ampak ne bi želela, da se povezuje samodejno, ne glede na to ali wifi je na voljo ali ne. Se da to kako nastaviti na Androidu oz. ali ima Tušmobil že tako ali tako v štartu kako potrditveno okence, preden te spusti skozi? Če nič od tega ni možno, se da npr zadevo rešiti old school in sremeniti nastavitve APN (uporabniško ime ali geslo npr), pa se potem ne bi znal povezati. Kakršnakoli rešitev je OK, samo da je.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
airplane mode? tako mam jaz na tabu, wifi pa še vedno dela

Pa hvala za idejo, ker sploh nisem vedel, da ima tuš tako ugodno varianto. Zdaj imam od mobitela pa se mi itak zdi predrago 5€ za 1 dan. A tuš lovi ok?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.620
113
Ah, ja. Glupa jaz. Sem kliknila Air Plane mode, pa mi je samodejno ugasnil WI-Fi, sem pač mislila, da ne pusti wirelessa v tem načinu. Sem zdaj še enkrat poskusila in pač res samodejno ugasne Wi-Fi, ampak ga nato pusti prižgati nazaj, sistem pa ostane v Flight modu. Si grem zdaj SIMko nabaviti, pa da vidimo kako to dela.

Kar se Tuša tiče in nj. signala, mi je bilo razloženo, da zadeva deluje samo v lastnem omrežju, ne pa tudi v Mobitelovem roamingu. Sem šla na njihovo stran pogledati, kako je s UMTS pokritostjo in je Ljubljanska kotlina, kjer se gibam 99,9% časa, dobro pokrita. Če pa ni, pa tudi nič hudega. Na kant ne bom prišla. 5EUR SIMka in še 5EUR za prvo silo gor naložim, pa bomo videli. Če ne bo delalo po pričakovanjih, bom pa jajca stran zabrisala.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Preko Tusmobila dobis za 5€ 1GB, ki ga lahko koristis cel mesec
wink-1.gif
...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja tudi to vem. Vprašanje, če bi jaz to rabil 5x na mesec, da bi se pokrilo
smile-1.gif

Sicer pa imam 1GB že zakupljen na telefonu, še računam, če ni že to dovolj
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.620
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Preveri, ce imas v nastavitvah moznost izklopa paketnega prenosa podatkov.... Vsaj Galaxy Note to ima... (Android 2.3.6 Gingerbread)
Imam. Ampak to sem lahko šele zdaj pogledala, ko je SIMka notri, prej nisem mogla v te nastavitve, so bile posivljene.

Zadeva dela kar OK. Za po netu pobrskati in pošto pogledati je dovolj. Samo še kaki časopis dol potegnem, da vidim koliko to časa in dobre volje pobere, ampak ne bi smelo biti panike.

Sem se pa zafrknila, ker sem mislila, da ta sim kartica pusti samo prenos podatkov. Ima tale tab eno aplikacijo za smse, seveda sem takoj ob nakupu enega napisala in pozabila nanj, takoj ko sem pa simko notri dala, je pa ta sms poslal. In sem bila ob 8 centov in nisem mogla aktivirati prenosa podatkov, ker rabiš 1 evro. Smse lahko tudi prejemaš.