Tuš - steklena stena

mzsi

Zelenc'
29. jul 2008
4
0
1
Še nekaj me zanima.
V kopalnici smo si zamislili tuš brez tuš kabine. Torej potleh ploščice enake kot cela kopalnica, ista višina, voda odteka direktno skozi rešetko, tuš je pritrjen direkt na steno..vse skupaj pa zastira steklena stena od tal do stropa (samo na eni strani, ostali dve strani zid). Tuš naj bi bil velik 80x150.
Kako se stvar obnese vam, ki jo že imate, kako je s čiščenjem - pri tuš kabini namreč prej ponorim kot očistim...
Hvala za kakršenkoli nasvet in koristno informacijo

LP
confused-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Priporočam varnostno steklo oziroma na steklu še varnostno folijo.
Tuš je pač prostor, kjer ti zlahka spodrsne in razbiješ steklo.
Folijo nalepijo recimo na www.ness.si

Čiščenje s sredstvom proti kamnu, steklo direktno lahko čistiš
tudi z mehanskimi strgali... morda jih najdeš na www.bent.si

Drugače sem pa videl že steno iz votlih steklenih kock (kot zidaki), ne vem
natančno, kako se temu reče. Očitno jim temperaturna razlika ne ustreza,
saj je steklo precej popokalo.

lp,
Mpix

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Imam tuš kabino, ki je iz dveh strani obdana s steklom. Z vsakim čistilom za vodni kamen lahko spucaš kabino. Problem je, ker morš to počet skoraj vsak teden, pri tem pa drgneš kot norc in vdihavaš to sranje. Tudi kolpasanova čistila, ki kao namažeš šipe in nato kapljice vode kar spolzijo iz šip - my ass. Kmalu sem ugotovil, da je še najbolje v kabini imet kar tisto stvarco z gumico za okna pucat in po vsakem tuširanju vodo potegnit iz šip.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še bolje imeti akr filtre pri vstopu v hišo. in ni kamenca ne an tuš kabini, ne na pipah, ne umivalniku, posodi..pa še pralni stroj bo dlje živel. da ne govorimo o bojlerjih.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Sorry samo meni od pikic bela steklena stena deluje totalno zanemarjeno. Zanemarjenih stvari ne maram. Karkoli kupiš je treba vzdrževat. LAhko je še tako drago in lepo a bo kmalu ogabno. Jeba je pucat ja..