tuš kabina-pušča

ziro11

Zelenc'
9. feb 2015
8
0
1
Imam novo kopalnico, odlocil sem se za prosto stojeco tus kabino ki je postavljena v kot kopalnice.
Problem je ker steni nista v "vinkel". Na vsaki strani je cca pol centimetra siroka spranja. Kupil sem
tudi zakljucno letev in uporabil veliko silikona pa voda se vedno najde pot ven☹. Kaj priporocate
da se koncno resim vsakodnevne poplave. Hvala.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.563
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Uporabil si še premalo silikona.

To je to... Imel ogromno težav v prejšnjem stanovanju. Stene niso vile v vinklu in je bilo razlike tudi po več kot 2cm.
Na koncu sem zasilikonal še spoje šipe in vrat, no potem je nehalo scati ven.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
To so te novodobni majstri, brez silikona in purpena itq nič ne bi stalo
grin1.gif

ziro11

Zelenc'
9. feb 2015
8
0
1
Hvala za odgovore.

Za zapolnitev špranje sem uporabil pur peno in potem dodal še zaključno letev ter obilo silikona.Voda je čudežno še vedno našla pot iz kabine. Zato sem se odločil da porežem ploščice v višini kadi in kad porinem pod ploščice. Po zagotovilu mojstra naj bi le tako rešil problem. Kakšen bo rezultat poročam za vikend ko bo upam to za menoj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo od začetka

zidar zida..in pač lahko zgreši, kle ni kaj.
pridejo ometi. te bi mogl poravnat. pa tut te lahko zrešijo
in pol pride keramičar. tut ta bi lahko popravil.

pr nas je bilo hvala bogu tako, da si vsi sam zijal in bi steklo lahko šlo direkt na steno, brez letvic.

btw
kaj če so zajebal uni z ometi? pa pol še mal keramičar. pa ne da brnaim zidarjem, sam gledal sprot ni pa nben. in tole je tipična napaka pri ometih.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.291
113
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Sklep: Slab nadzor nad gradnjo.

Po navadi pri takih gradnjah normalen in kvaliteten pečar opozori stranko da so stene v p.izdi in uredi zadevo, kot je treba. Je pa seveda optimalno če je že pozidano in ofrajhano kot se zagre.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem imel v kopalnici krivo steno u tri krasne, tako kot so vse ostale. En dan faže delal (ali kako se že reče), potem zravnal. Šele potem ploščice. Je rekel da z limom samo minimalno lahko popravljaš, nikakor pa srednje krivine, kaj šele velike.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik ziro11 pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
To so te novodobni majstri, brez silikona in purpena itq nič ne bi stalo
grin1.gif

ce bi fus zidarji oz. prepiti zidarji delali stene v vinkil ne bi prislo do tega,

pozdrav.gif

Ne poznajo niti vaservage niti plajbe...
jezen.gif

Sam res.

Tu je sedaj lepo pametovati, ko je pa treba kelo ali vaservago v roke prijeti, pa nikjer nikogar
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:[/i Kaj misliš, da profesionalni zidar ima vse v vinkl
sprasujem se.gif

Če je res profesionalec, torej s šolo ( in da je večino časa trezen
wink-1.gif
), potem bo naredil vse kakor je treba, tudi odstopanja od pravega kota bodo zelo majhna ali pa jih ne bo.

Še nasvet avtorju teme:
Ideja keramičarja, da se kad porine pod porezane ploščice je še najboljša. Ko sva z 'našo' doma delala kopalnico (jaz instalacije ona pa ploščice), sva naredila prav tako - kad pod ploščice.
In ni problema že 15 let

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hmmm... kako na vsaki strani več kot pol cm razlike????
A pri tuš kadi ali pri kabini???
Če si prav predstavljam, boš moral tistega kriviti, ki ti je vstavljal tuš kabino.
Al...
sprasujem se.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
hmmm... kako na vsaki strani več kot pol cm razlike????
A pri tuš kadi ali pri kabini???
Če si prav predstavljam, boš moral tistega kriviti, ki ti je vstavljal tuš kabino.
Al...
sprasujem se.gif

po pisanju sodec tus korito , tu nastajajo problemi
ne samo pri njemu , dostikrat se to zgodi oz vecinoma.

pozdrav.gif
q

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa ni problem, da če gre bana pod ploščice, da potem vrata ne bi pasala, ker bi izgubil tako cca 1cm na vsaki strani? Okroglina potem ni več ista.

Avtor pa ima vrjetno težavo pri stiku stranice na steno ali stiku stranice na bano. Dvomim, da mu spušča na stiku bana-ploščice