Turški med

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Torej kje dobiti to stvar, ki je na sliki (turkish delight), ki pa vsekakor ni tak turški med, ki ga mi poznamo?
375px-TurkishDelightDisplay.jpg
Delight_Turkish_Delight_Candy.jpg

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
teh barvanih zadev še nisem probala, po obliki sodeč pa je zelo podobno ratluku

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Sarajevo
grin1.gif
Drugače pa vem, da sem ga jaz dobila iz ene prodajalne - Macedonia Tabak, tako nekako. Je bila pa ta trgovina sredi Fužin, če je pa še, pa ne vem...

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Mmmmm tega je v Turčiji na tone
smile-1.gif

Doma imam še eno škatlo (1 kg) turkish delight z oreščki (pistacije, lešniki, arašidi), je pa narezan pred mano, ker tisti ki so že pakirani v škatli, niso tako okusni.

Čez par tednov grem spet tja, ti prinesem?
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
To je ratluk, ja. Kot ene sorte v cukr povaljanega želeja, ki se uporablja namesto cukra pri kofetkanju. Tukaj imaš celo dizertacijo.
Turški med je pa precej trša zadeva iz orehov, medu in cukra. Recept
Opis in izgled

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
smile-1.gif

Doma imam še eno škatlo (1 kg) turkish delight z oreščki (pistacije, lešniki, arašidi), je pa narezan pred mano, ker tisti ki so že pakirani v škatli, niso tako okusni.

grin1.gif
Ati to resno al mal nateguješ?
Če resno misliš - se postavim v vrsto vsaj za kake 1/2 kilce tapravga s pestacijam
zmaga.gif

bdw
tisti ki trdjo da je ratluk dober v sarajevu povejte kje, ker sem probu vsaj 20x pa je blo vse đrbuzlovna,
prbližno tak kot je iz T je bil v Skopju na avtobusni postaji ampak že par let nisem bil tam pa tud kaže da ne bom šel spet.
lp
r

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
smile-1.gif

grin1.gif

Ati to resno al mal nateguješ?
Če resno misliš - se postavim v vrsto vsaj za kake 1/2 kilce tapravga s pestacijam
zmaga.gif

Komot dobiš
wink-1.gif

Se pa strinjam, tu pri nas dobiš samo neke bedne približke ratluka, edini pravi se dobi v Türkiye.