Turna smuka

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Torej...

premišljujem, da bi si nabavil opremo za turno smuko. Za začetnika.
Do pred petimi leti sem smučal a sem potem presedlal na bordanje... eden glavnih razlogov je bil v ozkosti pancerjev, na kar bom moral paziti tudi tu! Torej... kaj priporočate?

Smuči ... za začetnika, ki se ne bo podajal na zelo zahtevne terene, ostalo pa sčasoma že
Psi... na kaj je treba paziti
Pancarji... da so dovolj široki/prilagodljivi (visok nart), da so dobri tudi za hojo
Žolna ... cost vs benefit?
Lavinska sonda ... kaj se kupuje?
Palice pa že imam, samo ta široki nastavki so se nekje izgubili a ok...

Še kaj nujnega ?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zložljiva lopata za odkopavanje zasutega. Brez tega ti nič ne pomagata ne žolna ne sonda.

Tega nisem zapisal, ker že imam
d055.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Da obudim temo (so se začele razprodaje
wink-1.gif
).
Ali ima kdo kakšne konkretne predloga kaj in kje nabavit glede na moj prvotni post v tej temi !?
Še posebej pri pancarjih, kjer je pomembna širina/višina pri nartu.

MITT007

Zelenc'
10. nov 2010
21
0
1
Evo jest se tud zanimam za turno. Je čist drug svet, mir in nedotaknjena narava nasproti gužvi in fancy smučiščam. Sam sem šel s starimi mački z Dovške babe, večkrat pa z lokalnega hriba z gojzarji (gor) + klasični pancarji + Elan shorties smučke (99 cm Expo), kar je čist dovolj za podražit.

Zdej je treba pa najt eno fajn opremo. Komplete ima trenutno Kibuba, Iglu šport bo imel hmalu razprodaje. Največji problem mi delajo pancarji, ker rabim cifro 31 (pr nas najdem največ 30,5, ki mi pa ni dovolj). Bo treba kr Ebay zalaufat, ste že kupovali športno opremo z neta takole?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Lahko kupiš komplet žolna+sonda+lopata pa lopato prodaš in je vse skupaj ceneje. Anapurna ali kububa. Turna oprema je kar precej draga glej da ti bodo pancarji udobni ( ne šparaj denarja pri njih), ti so malo drugačni od klasičnih. Ne kupuj jih če jih prej ne preizkusiš če ne ti jih naj kdo posodi. Kar je bolj pomembno naučit se moraš reševanja z žolno ker drugače ti nič ne pomaga če boš prvič testiral ko bo šlo zares. Še bolj pa znanje glede razmer v gorah če tega ne znaš potem hodi samo z izkušenimi . Pa veliko užitkov.