Jodlarček, odgovor na zasebno sporočilo, ti objavljam kar tukaj:
Ne kritizeram tebe, ampak na splošno je, da stranke ne poznajo dobro osnov zavarovanj in zato pride dostikrat do podobnih vprašanj
Do kakršnega koli dogodka pride, VEDNO prvo kličeš na njihovo asistenčno številko in z njimi rešuješ nastalo situacijo, razen seveda če je ogroženo življenje, takrat je prvo na vrsti reševanje, potem pa takoj ko je mogoče, kontaktiraš zavarovalnico.
Torej imam nekaj vprašanj iz njihove brošure:
Citat:
- Dodatni stroški povratka pri predčasni ali kasnejši vrnitvi (100%). jaz si to predstvavljam, če moram predčasno domov zaradi nepredvidenih dogodkov mi 100% povrnejo vse nastale stroške. Skoraj prelepo da bi bilo res. Ali pač?
Če si na podlagi splošnih pogojev upravičen do tega, ti zavarovalnice krije vse nastale stroške, če pride to tega, si na vezi z zavarovalnico in skupaj urejaš situacijo, če boš delal na lastno pest, lagko da določenih stroškov ne boš dobil povrnjenih.
Citat:
-Dodatni stroški zaradi zamude zavarovanca na letalo/ladjo. Torej če zaradi svoje krivde zamudim letalo mi povrnejo stroške????
Preberi splošne pogoje, notri je navedeno v kakšnem primeru si upravičen.
Citat:
-Prtljaga (2400€). To mi sploh ni jasno..torej če se izgubi prtljaga mi povrnejo vrednost 2400€?????
Znesek je maksimalno izplačilo za izgubljeno prtljago, seveda moraš dokazati koliko je bila vredna prtljaga, če je bila
manj, seveda dobiš toliko manj, logično?!?
Citat:
-Stroški prekinitve potovanja.(6000€). Torej če prekinem potovanje zaradi npr. smrti bližnjih mi povrnejo stroške v vrednosti 6000€???
Kot zgoraj napisano, je zgornji limit 6000€, krijejo dejanske sorazmerne stroške, vendar ne več kot 6000€!
Citat:
Torej se teoretično lahko peljem domov v prvem razredu.
NE, razen če si imel aranžma z plačanim 1. razredom, drugače pa enakovredno tvojemu aranžmaju.
ERGO zavarovalnica, ima dober slogan, "Zavarovati pomeni razumeti", ko sklepamo kakršno koli zavarovanje, moramo razumeti
kaj sploh zavarujemo in kaj je krito.
Večini je jasno pri avto zavarovanju, kaj krije kombinacija parkirišče, podobne je tudi pri ostalih zavarovanjih, krije to kar je navedeno,
ne to kar mi mislimo in to je v življenju pri vseh stvareh, vsi vemo kakšna so pravila za dopust, za bolniško,... povsod so pravila kaj je in kaj ne.
Pa srečno