Turčija in mobilna telefonija

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Grem za 14 dni v Turčijo... malo sem iskala preko spleta, a ne vem kje naj najdem podatke o operaterjih, cenah,...

Mogoče bi bilo pametno za teh 14 dni tam kupiti kako predplačniško kartico njihovo za pošiljanje SMSov? (kot se da kupiti pri nas za par EUR...)

Hvala
roza.gif

Sem pri TUŠ mobilu...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če kakšen sms pošlješ na vsake toliko časa domov da se javiš ne pride drago, za chatat pa ravno ni
smile-1.gif
se pa malo splača pogledati za wifi točke, jaz sem v Turčiji s Slovenijo komuniciral potem izključno samo preko mailov in Skypa. Če boš v hotelu se malo pozanimaj, ima tam kar veliko hotelov free wifi.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Mislim da se za vsako kartico ve kdo je lastnik (ob nakupu potrebno priložiti tuški osebni dokument) in ni tako kot pri nas da lahko kdor hoče kupi mobi kartico in buzerira narod pa ga ne morejo najti.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Mislim da se za vsako kartico ve kdo je lastnik (ob nakupu potrebno priložiti tuški osebni dokument) in ni tako kot pri nas da lahko kdor hoče kupi mobi kartico in buzerira narod pa ga ne morejo najti.

To je se najmanj... to imajo itak tako tudi v Nemciji, Spaniji, Avstriji,... in se mariskje... Tukaj je se to, da moras tudi telefon registrirati in ena SIM kartica lahko deluje samo v enem registriranem mobilniku ... Ce se prav spomnim, je bilo takrat receno, da je tudi potrebno placati nek davek ali takso ob registraciji telefona ...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Problem v Turčiji je ta, da oni povežejo sim+imei. Ob nakupu sim ti itak vzamejo vse podatke, nato pa ti sim registrirajo s telefonom. Drugo leto mi je simka valda potekla, ob nakupu nove pa ni delala registracija, ker je bil telefon že registriran na ono staro simko... Pol dopusta je minilo, da so uredili, da je nova simka delala
wink-1.gif
. Baje pa sedaj tujci plačajo nek davek, ko se registrira nov imei. No tudi prej so ti to registracijo imei zaračunali, mislim da je stalo nekako pol cene prepaid paketa. Edino, kar je super, da so klici in smsju potem občutno cenejši, kot pa da kličeš v roamingu s svojo slovensko številko.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Wi-fi je v Turčiji precej bolj razširjen kot pa pri nas. Če bi mi kdo to rekel pred dopustom nebi verjel. In wi-fi je običajno zastonj tudi v najslabših hotelih. Mobilna telefonija je pa draga - tako, da ti svetujem skype ali kaj podobnega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Potem predvidevam, da ne uporabljaš gmaila, googla, surfaš preko Incognito načina...
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

TravelSIM je kar zanimiva opcija. Tudi če potovanja izven EU niso prav pogosta, se ti morda splača. http://travelsim.si/sl/

V končni fazi gre za predplačniški sistem, kjer ti dobroimetje ne propade. Dohodni klici v Turčjo so za tebe zastonj, če te kličejo na estonsko številko, lahko pa narediš preusmeritev iz svoje številke na estonsko mobilno številko. Če potuješ več, najameš slovensko številko in je potem preusmeritev cenejša.

Moje izkušnje so pozitivne. Vsekakor mi privarčuje precej denarja, kakovost govora pa nekoliko niha. Običajo je dobro do zelo dobro, občasno pa precej slabo. Sem moral klic tudi že prekiniti in klicati ponovno.

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Wi-fi je v Turčiji precej bolj razširjen kot pa pri nas. Če bi mi kdo to rekel pred dopustom nebi verjel. In wi-fi je običajno zastonj tudi v najslabših hotelih. Mobilna telefonija je pa draga - tako, da ti svetujem skype ali kaj podobnega.

Ma ja..to velja za res turistične kraje, kjer pač poskrbijo za turiste...oz. tak turisti plačajo na nek način to.
Jaz sem trenutno v Ankari. WiFi sicer imamo v hotelu, pa v dvorani, pa...
Ampak kaj, ko pa po TURŠKO dela! Na to so me opozorili sami domačini: "malo dela, dosti ne dela"
tongue-1.gif

Tako, da se šlepamo malo tu in malo tam
wink-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Problem je ko se pol hotela obesi na en hotspot, takrat je bil pri nas v hotelu problem. Drugače pa je delalo Ok, skype z videom brez problema.