Turbina za P206 1.4 hdi

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Zivjo,

na servisu pravijo da pride mal cez 1000eur in to obnovljena (sicer z garancijo), cist nova pa 1300 eur.

A je to mogoce? Original garret turbina za moj avto, pa je konkretno vecja pride ~700eur.

Ma kdo kaj vec info, je ze kdo menjal ta hudic na tem avtu?

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Thanks za link!

Med tem sem ze tud najdu enga pr nas k loh KKK dobavi... se cakam da me poklice z detajli, ampak nekje okol 500eur bi naj prislo, kar se mi zdi smiselno. Pa pol se nekaj dela, sam je pomoje pickin dim k je itak turbo prva stvar k jo vidis ko odpres haubo.

Mau je problematicen cas dobave, ker ne morem bit brez avta.

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Ekh, na bolho pa nisem pogledal... ucas si za kasno stvar mislim da je pa tako mala verjetnost da se bo pr nas prodajala, da nit ne pogledam
smile-1.gif
ampak ok. Jebat ga.

Kwa pa uni na servisu mislijo z 1300+eur za novo pa tud nevem.

Hvala za link, skoda da ga nisem prej prebral, preden sem se v telefone zakopal :-/

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Ste ugotovili razlog, zakaj je spustila dušo?

Good point, da nebo naslednja tud prehitro sla. Sem sicer snel intake cev, da sem prsu do lopatic s prsti... vrti se sicer prosto, vendar ima os kar precej lufta levo desno. Cim se zavrti ko das gas pa se iz ohisja slisi kr fajn zvizganje, tko da so lezaji sli. Pomoje.

Zakaj pa... Upam da se ni cev za dotok olja kje zamasila, pa da se je efektivno pregrela in zakurla na nek nacin. Bom reku mehaniku naj se preveri kar se da... ce se da, ko bom novo tja odnesu.

Je pa kar naenkrat sla k vragu. med prehitevanjem, en trenutek se vse ok, potem pa zvizganje in adijo moc motorja. Cudno...

Mah, vsaj delo z zamenjavo bo simpl in hitro ne tko k pr 300zx k je treba masino ven potegnit da sploh bliz prides... sigh.

lp,
Sasa

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tolk gledaj da bo spucal cevke in natocil novo olje ter filtre pri menjavi turbine.

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
Ekh, na bolho pa nisem pogledal... ucas si za kasno stvar mislim da je pa tako mala verjetnost da se bo pr nas prodajala, da nit ne pogledam
smile-1.gif
ampak ok. Jebat ga.

Hvala za link, skoda da ga nisem prej prebral, preden sem se v telefone zakopal :-/

lp,
Sasa

A ne moreš skenslat v Trzinu? Gre se za 150€ prihranka. Ni mi jasno?!?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
smile-1.gif
ampak ok. Jebat ga.

lp,
Sasa

A ne moreš skenslat v Trzinu? Gre se za 150€ prihranka. Ni mi jasno?!?

Tudi sam sem hotel to napisati, samo mu je zgleda vseeno za teh 150eur
smile-1.gif

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Tudi sam sem hotel to napisati, samo mu je zgleda vseeno za teh 150eur

smile-1.gif
Ne, ampak si prihranim kup potencialnih komplikacij lahko. Ce slucajno (po neki murpheyjevi logiki) nebi bil isti model si jo pol loh na steno dam al pa spet xy casa prodajam, tuki pa sam vrnem in drugo vzamem, garancija je ziher tko kot mora bit, vse stvari so zraven tko kot morjo bit, je ganz nova in ne obnovljena 'nova' (kar pomoje tesko videt kar tako ce sam pogledas turbo), etc... Sploh pa se mudi ker je nadomestni avto tud kar neki eur za vsak dan dodatnih komplikacij, s katerimi hitr notr prneses 150eur.

Evo, dons zjutri sel iskat v trzin in pelu na servis. Jutri bo fertih.

Mogoce se staro dam obnovit pa prodam ko mi bo dolgcas
smile-1.gif

lp,
Sasa

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
obnovlena ni nic slabse ker je noter vse novo, staro je samo ohisje ali pa se to ne.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Ja. Sicer obstaja vec nacinov 'obnove'. Ena je nov CHRA, kar je res efektivno nova turbina in ma garancijo, loh pa tud tko da jo dejansko rebuildas. In tako rebuildanje je dobro samo za takoj prodat avto.

lp,
Sasa

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Če je os v mejah tolerance, potem rebuild ni nič slabši kot nov chra. Kar se troši je os in ležaji ter tesnila, ki pa jih itak dobiš pri kitu zraven, tudi pri austausch turbinah je ohišje in če je os dobra tudi to staro. Kar je pomembno je da mehanik spuca cev za dovod in odvod olja. Se je že zgodilo da nova turbina ni dolgo šla, proizvajalec pa ni hotel priznati garancije, ker ni bilo zadosti olja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce je gred pregreta je zvita in tega noben noce obnovit.
Austausch je enake kvalitete kot nova, v vecini primerov itak dobis novo samo staro hocejo nazaj, pa ceprav je cela zanic.

Nazadnje urejeno: