TUNINGBOX digitalOne

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Pozna kdo to zadevo od MOVINTRONIC ? Stane namreč 149,90€.
smile-1.gif

Ostali čiptunerji pa kasirajo okoli 600 +/- € ?!
stupid-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne. Misliš, da je brez razloga tako ceneje kot klasični chip tuning? Če bi bil ta kup plastika enako dober kot klasični remap, bi tunerji že zdavnaj firme pozaprli.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Jaz lahko povem, da omenjena zadeva (u bistvu še cenejša) pokaže enako konjev, kot obljublja "tuning" firma v LJ. Smo šli na njihove valarje in je za 5x manj denarja enak učinek, so hotli 3x meritve delat, da so se prepričali.... Kako dobro/slabo vpliva na motor glede na klasičen remap pa ne vem povedat...

Se pa lažje...odstrani pred servisi in podobno
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Mislim da se bo tunanje v prihodnosti kar pocenilo, saj na trg prihajajo vse cenejši izdelki z enakim (kot je nekdo zgoraj omenil) oz. podobnim učinkom, povrh tega pa je še enostavnejša montaža
smile-1.gif

Naj še kdo pove kako je z omenjeno škatlo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ja...samo res...jaz bi rabil to za trfika ker ne gre nikamor.....pakot da ima 100 krepanih konjev in povrh ima blokado blizu 4000 obratov.

A ta napravica reši tudi blokado al ne?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Jaz lahko povem, da omenjena zadeva (u bistvu še cenejša) pokaže enako konjev, kot obljublja "tuning" firma v LJ. Smo šli na njihove valarje in je za 5x manj denarja enak učinek, so hotli 3x meritve delat, da so se prepričali.... Kako dobro/slabo vpliva na motor glede na klasičen remap pa ne vem povedat...

smile-1.gif

Avto daš čipat ker ga boš dosti vozil in ker bi rad da imaš navor, da se zdeva premakne ko more in tako te stane pri "firmi" tako
ti rečeš 350e. Ta škatla pa 150 + montaža.

A zdaj se boš pa za 200e razlike zvijal? ko bo pa turbina spustla dušo, boš pa mel jurja?

Glej, pogoltnem slino dam 350 ven in mi to naredi mojster ki si od tega reže kruh, pa vem kaj imam.
Ko sem šel čipat je model prisedel v avto z laptopom in 87 merilnimi napravami, mi nakoncu pokazal razlike,
povedal kaj je naredil, kdaj lahko začnem tiščat, da lahko dalje sipam kurilca, da moram pozimi pazit to, ono...

Ne splača se, ker ko pa gre turbina pa so stroški malo drugačni kot pa 200e...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem si mislil ja... :D

Ma kje dobite te cene teh tuningov....jaz sem našel samo eno...za trafika dci 1,9 je 700 eurov.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Pokličeš ali pa se osebno oglasiš pri SKN, RSR, ...

Aja, še na temo. Zadnjič sem nekje poslušala enega, ki se je šel home cheap tuning. Raje ne bom povedala za kateri avto gre, škode pa je bilo dovolj za par remapov pri pro-jih. Ne vem pa, če gre za isto škatlo. Me je ful presentilo, glede na to, za kakšen specifičen in ne ravno poceni avto je šlo. Sicer si pa tudi zob verjetno ne popravljate doma, če niste ravno stomatologi ...

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
skn..za trfika(dci 100) 850 eurov.....za astro (1,6 16v) 500 eurov....ajoj..za 15 konjev 500 eurov...ma grem raje po razbito astro pa zamenjam celo mašino pa dam 1,8 16v

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sicer upam, da ne misliš resno s čipanjem tistih jeter brez turbine, ker to nima smisla prav v nobenem primeru.
Sicer pa ti govoriš o cenah po ceniku, jaz sem ti pa svetovala, da poskusi z osebnim kontaktom.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A ma se da tudi za manj kakor je na ceniku.....to je pa potem druga stvar.

Sej astre res nebi čipal...je stara 10 let....pa tudi da je nova nebi čipal za 15 konjev.

Ampak za kombi se pa morem res pozanimat.......pa hvala za info :D

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:

smile-1.gif

Avto daš čipat ker ga boš dosti vozil in ker bi rad da imaš navor, da se zdeva premakne ko more in tako te stane pri "firmi" tako
ti rečeš 350e. Ta škatla pa 150 + montaža.

A zdaj se boš pa za 200e razlike zvijal? ko bo pa turbina spustla dušo, boš pa mel jurja?

Glej, pogoltnem slino dam 350 ven in mi to naredi mojster ki si od tega reže kruh, pa vem kaj imam.
Ko sem šel čipat je model prisedel v avto z laptopom in 87 merilnimi napravami, mi nakoncu pokazal razlike,
povedal kaj je naredil, kdaj lahko začnem tiščat, da lahko dalje sipam kurilca, da moram pozimi pazit to, ono...

Ne splača se, ker ko pa gre turbina pa so stroški malo drugačni kot pa 200e...

Ko bo turbina spustila, bom preprosto odpru havbo, odklopu škatlo in uveljavljal 5 oz. 7 letno garancijo.

Mene je skatla prisla 80 eur. Montaza vzame 3 minute, če nisi popoln levak.