tuji študent začasno v Sloveniji

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Znanka ima na obisku prijatelja - študenta iz Brazilije za 3,4 mesce in iščemo zanj najbolj ugodno varianto za mobilno telefonijo in za internet. Telefonije ne rabi zelo, jo pa, predvsem za klice "sem tu in tu, pridi me iskat" ali "kako pridem do tam in tam". Internet predvsem, ker si z domačimi skypa, pa surfal bo tudi kaj seveda. Ta znanka doma nima interneta, samo v službi.

Rabi:
- kak ugoden aparat, ker naša simka ne gre v njegov aparat, verjetno zaklenjen (če ne bo šlo, bomo že kakšnega rabljenga poiskal med odsluženimi, ampak če se da ugodno kaj dobit, pa še boljše)
- ugodno varianto za klice
- varianto za mobilni internet

Malo smo že gledal in kombiniral, pa me vseeno zanimajo kake vaše sugestije. Predvsem za internet me zanima - najboljše opcije so podatkovni paketi, ki so pa pri nas samo dodatek naročniškim razmerjem. Ali je tudi kaka druga varianta? Saj smo razmišljal tudi, da se priklopi na kako od naših razmerij, samo potem prekinitev po 3 mesecih pa prinaša stroške, ne?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pri Mobitelu vem, da lahko skleneš razmerje za mobilni internet brez druge številke in če ne vzaqmeš aparata, lahko tudi NR prekineš kadar hočeš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ja samo moraš najbrž uporabljat modem v telefonu in ne dobiš tistega njihovega globetroter ali kaj takega.
telefon torej nek rabljen, po možnosti s takim modemom da se bo povezal s računalnokom (kabel,BT IR)
Po 4mesecih prodaš telefon, naročnino na paket podatkovni prekineš
Drugač pa kak IZI ali kaj takega predplačniškega (tuš)

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
ja, kartice majo pa res najdražje impulze
smile-1.gif

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Daleč od tega. Kvečjemu nakup Tušmobil ali Izimobil kartice.

S tušem ne bo kaj dosti pošiljal SMSov v tujino, zato je bolj primeren IZI ali mogoče tudi MMobil. Če smo pošteni se ne spalača tuš prepaid v primerjavi z izi - premajhne razlike.
wink-1.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
@grube386: torej podatkovni paket lahko skleneš posebej, ni vezan na eno že sklenjeno naročnino? Če torej dobi en telefon z modemom, vzame en prepaid samo s sim-ko in sklene podatkovni paket za 29 eur/mesec, bi šlo? Pa ga potem samo prekine in ni nobenih "kazni", če ne vzame opreme (usb modema ali pcmcia kartice). Samo verjetno on kot tuji državljan ne more, bi moral to nekdo od nas?

Kako hiter pa je mobilni internet prek modema v aparatu? A je prek BT npr. enako hitro? Imam izkušnje samo s huaweijem. To, da BT dosti žre baterijo, pa vem.

No, za aparate moramo še pogledat - nad rabljenimi nisem navdušena - nikol ne veš, kaj dobiš.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Tako je. Pa tudi skleniti bo moral en slovenski državljan.

Če želi uporabljati HSDPA, je najboljša rešitev USB.