Tržni nadzor

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
217
10
18
Pozdravljeni,
upam, da mi lahko kdo na tem forumu svetuje oz. pomaga.
Na bolho sem naložil dva oglasa za prodajo vrtnih garnitur. Imam registrirano dopolnilno dejavnost. Tržni inšpektor je izvršil pregled in podal mnenje, da opravljam delo na črno in oglašujem delo na črno. res je, da sem oglas oddal kot fizična oseba in ne s.p. to sem spregledal. Sem pa zato prej registriral dejavnost, a ne kot izdelava vrtnih garnitur ampak izdelava drugih lesenih izdelkov. Na upravni enoti sem izrecno navedel, da bom izdeloval lesene vrtne garniture, a mi je on to podal pod dejavnost izdelave drugih izdelkov. Nobene od teh garnitur tudi nisem prodal in sem zato v tem času oglas že umaknil.
Zanima me kako lahko to izpodbijam in se izognem kazni. Za kakršenkoli odgovor sem vam zahvaljujem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Registrial kot dopolnilno dejavnost? Dopolnilna dejavnost na kmetiji ali kako?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Na take finte lovijo mlade podjetnike, ki so si drznili začeti na svoje. Takoj ti pokažejo kako se znajo slepo držati predpisov in te spraviti v minus, še preden narediš en izdelek.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Tako kot tisti podjetnik iz afrike ali kje ki je odprl lokal z njihovo hrano in že dan pred odprtjem dobil obisk inšpekcije.
Ko mu je vse pohvalila mu je za slovo izstavila kazen zaradi tega ker jo je še pred odptjem počastil kavo (čeprav ji ni računal), ampak ni izdal računa
frown-1.gif
pa kaki zakoni so to ej.....

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Kakšna pa je kazen?
Če je visoka se splača odvetnika vzet. Sicer pa a imaš potem dejavnost pravilno prijavljeno ali bi morala biti druga?
Ko je inšpektor prišel do tebe, si mu povedal za račun, garancijo, itd.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj sploh še nič prodal ni, samo na podlagi oglasa so ga že kar križali.

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
217
10
18
V bistvu se osebno z njimi niti nisem srečal. Iskali so me doma, a me ni bilo. Nato so rekli, da me bodo poklicali, da razčistijo, pa tudi niso. Zdaj je pa prišel sklep, kjer piše, da so nadzor opravili kar na uradu. Kakšna kazen me čaka niti ne vem.
Dejavnosti pa nisem spreminjal, ker sem raje zbrisal oglas, sedaj bom pa še popoldanski s.p.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Pa trr na banki zapri, pa tekoci racun zapri, vse zapri.

Ne tko obcutljivo reagirat. Vse bo ok. Deli naprej to kar delas ce si v tem dober in prodajej naprej.

Ne zapirej sam seb vrat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik dwight pravi:
V bistvu se osebno z njimi niti nisem srečal. Iskali so me doma, a me ni bilo. Nato so rekli, da me bodo poklicali, da razčistijo, pa tudi niso. Zdaj je pa prišel sklep, kjer piše, da so nadzor opravili kar na uradu. Kakšna kazen me čaka niti ne vem.
Dejavnosti pa nisem spreminjal, ker sem raje zbrisal oglas, sedaj bom pa še popoldanski s.p.

Navedi vse kar si navedel tukaj v pritožbi.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej, kar neki, tisto menda ni bil iz Afrike ampak Italije, sem vprašala našo inšpektorco, ali res to delajo in je rekal : Ja, nima on kaj privat prodajat v lokalu brez računa. Lahko v privat stanovanju, ne v lokalu.
Tako jih dobijo in zatrejo vnaprej, da ne bi prihajalo do folklore.
Pomojem so tudi tebe našli v tej skupini, sori.
p.s.
Ne mi rečt, da si spregledal..............
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Lej, kar neki, tisto menda ni bil iz Afrike ampak Italije, sem vprašala našo inšpektorco, ali res to delajo in je rekal : Ja, nima on kaj privat prodajat v lokalu brez računa. Lahko v privat stanovanju, ne v lokalu.
Tako jih dobijo in zatrejo vnaprej, da ne bi prihajalo do folklore.
Pomojem so tudi tebe našli v tej skupini, sori.
p.s.
Ne mi rečt, da si spregledal..............
hysterical-1.gif

Jaz bi jo na gobec iz prve. Da bi jo zatrl vnaprej, da ne bi prišlo do foklore.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ma dej no, ne tko agresivno reagirat.
frown-1.gif

Zakaj bi jo? Ona samo izvaja tisto, kar se od nje pričakuje. Norma. Ko boste zobarji meli normo, se javi.
Prosim, ne mi rečt, da so vsi pošteni, sam to, prosim, ker mi je slabo.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ja kako da ne...nekje v Vidmu pri Ptuju je en tudi zaprl dva inšpektorja (moški in ženska) in so se malo pogovorili....res da ga je potem policija odpeljala, ampak onadva sta imela malo trepetl time zraven ko je imel nož na mizi
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
frown-1.gif

Zakaj bi jo? Ona samo izvaja tisto, kar se od nje pričakuje. Norma. Ko boste zobarji meli normo, se javi.

Ima(m)jo normo. Zavestno je nisem izpolnjeval, ker ni skladna s kvaliteto dela. Na srečo sem delo v javnem sektorju pustil za sabo in je norma samo še (grenek) spomin.

In ne, ona dela to, kar je najlažje, po liniji najmanjšega odpora. Greš in tako dolgo maltretiraš nekoga, da naredi napako. Kot da nimamo na vsakem koraku dovolj utajevalcev davkov, katerih škoda je večja od čaja in vode. Lepo te prosim, če bi jaz imel kako besedo na DURSu bi ta pridna gospa drug dan dobila "delovno knjižico".

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
frown-1.gif

Kaj natančno se pričakuje od njih? Da nečloveško izvajajo svoje butaste predpise, uničujejo male ljudi, za v velike firme pa nimajo ne znanja in ne jajc, da bi tam vršili kontrolo? Nekaj takega?

Saj vem da morajo biti delavna mesta tudi za piflarje, ki se nekaj naučijo na pamet in jim je kaj dinamičnega španska vas, ampak bolje da jih dajo ceste pometat, kot pa da morijo ljudem.

Ko bo tebi kdo dal kazen, ker je to njegovo delo, boš pa obrnila plato.

Ampak ti si varna, v državni službici, kjer ni nobene odgovornosti, če delaš ali ne, če zajebeš ali ne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.945
113
v lokalni ostariji
Norme se najlažje dosegajo pri malih, kjer zagotovo ne štima vse 100% (pomanjkanje denarja, časa, znanja, malo naivnosti...).
ampak pač tako se vidi, kako se "pospešuje gospodarstvo" v sloveniji. Zatret v kali.

I

Izbrisan uporabnik #488

s.p. = fizična oseba, tako da s tem ni nobenih težav.

Res pa je, da bi moral navesti še poleg s.p. to pa je vsa umetnost. Minorna napaka oziroma pomota.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
s.p. = fizična oseba, tako da s tem ni nobenih težav.

Res pa je, da bi moral navesti še poleg s.p. to pa je vsa umetnost. Minorna napaka oziroma pomota.

Ampak ce na bolhi dodaš "s.p." zadeva ni več brezplačna. In za nekoga, ki začenja z dejavnostjo je to prevelik strošek. In ce je res inšpektor kazen napisal za takšno zadevo, potem... Eh potem tako mora vse skupaj iti v tri pi.....