TRR - Avstrija

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

Razmišljam, da bi si v Avstriji odprl TRR, kamor bi si nakazoval plačo. Kredita ne bom potreboval, rabim pa MasterCard, VISA, (če je opcija še kakšna pre-paid za splet) in pa pogoj je mobilna aplikacija za plačilo računov. Še najraje nekaj takega, kot ima Sberbank, kjer položnico slikaš in plačaš.

Zanimajo me vaše izkušnje z bankami v Avstriji? Predvidevam, da ko enkrat odpreš račun nadaljnji obiski niso potrebni? Imajo možnost kakšnega osebnega bančnika, da lahko kaj urediš po telefonu?

Kaj priporočate?

V naprej hvala.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
mislim da če nimaš tam prebivališča ne boš dobil kreditne kartice

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Unicredit v Lipnici ima gospo Toplak, ki govori slovensko. Kreditne pred leti ni šlo dobiti brez prebivališča, mogoče je sedaj drugače.
Imaš pa še bližje Sparkasse Strass; polno slovencev z računi, kamor prejemajo plačo. Kolega je tam dobil kartico, pa nima ne začasnega niti stalnega bivališča.
Obe imata bankanet za plačevanje, za app pa ne vem.
Tam je pa tudi še Raiffeisen, za njih ne vem kako imajo.

dnext

Pripravnik
21. feb 2016
45
0
6
Zakaj bi imel TRR v Avstriji, če imaš Avstrijske storitve v Sloveniji?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Izvršbe gor ali dol, verjetno je boljši občutek če imaš TRR in gori novce pri Unicredit Avstrija kot Unicredit Slovenija... pustimo zdaj fantazije o 100.000€ jamstva... govorim o občutku...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Daj mi link of financ če ti ni težko poiskat... pa dobro... so še druge banke? Reiffeisen je čist pri meji poslovalnica....?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Razmišljam... če gre Unicredit v p**** kot namiguje članek da so določene možnosti... bi kot Slovenski Unicredit imetnik računa in financ bil verjetno prej v škripcih kot Avstrijski imetnik računa ter financ tam? Verjetno bi bil v tem primeru interes za odkup Avstrijskega "krila" te banke bistveno večji ali...?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Eden od razlogov je, da tja naše izvržbe ne sežejo (še).
Meni so par let nazaj v firmi rekli, da je baje v SLO ravno zaradi takih zadev pogoj delodajalcev, da ima zaposleni našo banko, sem imel AUT pa sem moral uredit pri nas?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Zgleda, da noben še ni slišal za Evropski izvršilni naslov. No to je ena taka stvar, ki ni za na kruh namazat ampak ti z njim posežejo na avstrijski, nemški (države v eu) trr ali plačo pri delodajalcu.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
izvršba ti gre tako prvo na firmo kjer si zaposlen in so dolžni ti trgati od plače

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
No no ne tako pogumno. Odvisno katero izvršilno sredstvo predlaga upnik in ga sodišče s sklepom dovoli.
Tako da ni nujno, da je prvo kar direkt na plačo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne bom pametoval ampak mislim da preden bo tebi izvršba sedla na Avstrijski račun ga bom imel komot čas poočasi izpraznit. Mislim da te čezmejne izvršbe niso tako simpl in tako hitre...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Kdo pa te bo seznalnil, da ti bodo rubili avstrijski račun in da imaš čas da ga izprazniš? Ti dobiš domov sklep o izvšbi s katerim je dovoljeno izvršilno sredstvo na trr. In si veselo misliš, saj pa nimam odprtega trr v Sloveniji, kaj mi pa morejo.
Upnik lahko predlaga potrditev sklepa o izvršbi kot evropski izvršilni naslov in se pošlje na sodišče v avstrijo. In tega ti neveš, če je upnik to storil, lahko da je, lahko da ni. Simpl. Smisel je povrnitev dolgov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nek prispevek sem gledal ampak že nekaj časa nazaj da je kar postopek da ni tak simpl, zato sem napisal.... sicer pa kako upnik pride do informacije da imaš odprt račun v Avstriji če ga slučajno ne prijaviš FURS-u?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja... pa nisi najbolj razumel poante ko si napisal "smisel je povrnitev dolgov", ne pogovarjamo se tukaj kako se izogniti plačilu temveč se samo debatiramo kako zadeva poteka in kakšne so opcije bolj se gre v tej temi za varnost denarja kot pa izogibanje. Namreč če bom slučajno komu kaj dolžan ne bom z denarjem silil na banko ampak ga bom imel "v žaklu", saj to je logično?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
No, račun v tujini moraš prijaviti FURS-u. In glede poante, si ti namignil, da bi izpraznil račun pred izvršbo
smile-1.gif

V glavnem tema je zašla v izvršbo že par postov pred mojim...