Trolam: zakritost obraza pred zakonom

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
dejstva so pač znana, (orto) musliman(ka) pride v državo druge veroizpovedi. in običajno precej bolj liberalne. noben zakon (trenutno) načeloma NE prepoveduje zakrivanja obraza. in ko zakrivanje obraza "prepovejo", se takoj sklicuje na vse možne zakone nove države.
no, kar hočem povedati...kje in kdaj je meja, ko vera preneha biti le vera, ampak "orožje"? kako daleč lahko izsiljuješ s svojo "vero" svoje "nove" sodržavljane? ali imamo pač pravico do uveljavljanja svoje "vere" vedno in povsod? ali si lahko "musliman" doma, zunaj svojega doma pa več ne?

zmerne komentarje prosim (od znanih pet osumljencev
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Musliman ali kristjan ali komunistek(
evil.gif
) ali... si povsod kamorkoli greš. Kako pa prideš tja pa je odvisno od zakonov in pravil. Kot mi praktično nikoli na letališču Jožeta Pučnika ne pregledajo dokumentov ko se vračam (ko grem ven jih vedno!) tako tudi pingvinov ni nujno potrebno pregledati. Vsekakor pa zakriti obraz lahko predstavlja neki sum o namenih in identiteti osebe, katere se skriva in bi morala biti obmejna kontrola nad tem še posebej pozorna.

PS- nenazadnje pa si pri letalskem prometu deležen toliko kontrol in preverjanja, da je zamenjava oseb praktično nemogoča (četudi gre za zankrinkane muslimane). Ko pa letalo enkrat pristane pa je malo verjeten tudi kak varnostni problem.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.469
113

Medtem pa na drugi strani sveta:
Turiste na Copacabani opaziš že od daleč, saj se sončijo v "spodnjicah"

V času olimpijskih iger se je znamenita plaža še dodatno napolnila s turisti. In če je za domačinke značilno, da po njej paradirajo v “brazilkah”, so tuja dekleta bolj sramežljiva. “Njihove kopalke so videti kot spodnje hlače,” je komentiral prodajalec na plaži Paulo Vitor Breves. Opazil je tudi, da se ženske iz tujine v kopalke preoblečejo šele na plaži, pri tem pa se skrivajo za brisačami. “Preveč se zakrivajo,” meni Paulo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
In kaj si hotel povedati s to sliko? Pokaži še kakšne natakarje, mornarje, vojake, policaje, animatorje, uslužbence... kateri se po plažah sprehajajo v uniformah. Primerjava bi bila na mestu, če bi kogarkoli od naštetih kamenjali do smrti, če ne bi nosil uniforme
bonk.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
no ja, mene bolj matra to, (pa upam da zaradi tega nisem kakšen...eee...ksenofob), da ni tiste "enakosti". jaz sem veren, pa jo, četudi skrajno ektremno, lahko kažem le tako, da se derem po ulici jezus kristus....ipd. tam pa "mora" biti zakrita, ker ji tako zapoveduje VERA. ja, ampak ne v naši državi, v njihovi. tudi jaz ne morem/smem/upam tam nespoštovati njihovih zakonov. samo kaj, ko je tam vera povezana z zakoni, tu pa ne.
in ravno zaradi tega ne vem, ali je res tako težko sprejti dejstvo, da "ne" smeš imeti pokrite face? četudi zaradi že preveč zlajnane naše varnosti...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kzs
v uradih, bankah, med vožnjo, v šoli...mora biti obraz viden. brez izjem. če hodi po pločniku pa ima zakrit obraz pa stopi pred 40 tonski šleper je pa to njihov problem...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Primerjava bi bila na mestu, če bi kogarkoli od naštetih kamenjali do smrti, če ne bi nosil uniforme
bonk.gif

Na olimpijadi sem videl en kup muslimank iz muslimanskih držav, ki, lej hudiča, niso tekmovale v burkah ali kako se že imenujejo tiste nindža obleke. Pa malo dvomim, da jih bodo žive zakopali ali kamenjali, ko se bodo vrnile domov.
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Na olimpijadi sem videl en kup muslimank iz muslimanskih držav, ki, lej hudiča, niso tekmovale v burkah ali kako se že imenujejo tiste nindža obleke. Pa malo dvomim, da jih bodo žive zakopali ali kamenjali, ko se bodo vrnile domov.
evil.gif
In kaj si hotel s tem povedati
stupid-1.gif

PS- Meni je trebušna plesalka plesala tik pred nosom. Po tvoji logiki so torej vse muslimanke trebušne plesalke
bonk.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Samo odgovarjam na tvoje budalaštine, da naj bi kamenjali vse, ki se ne namakajo v uniformah.
stupid-1.gif
Prepričaj me, da pišem neumnosti jaz in ne ti s tem, da mi prilepiš citat kjer trdim, da kamenjajo VSE
stupid-1.gif

PS- preveč je že, če kamenjajo le eno. Pa ne rabijo niti do smrti
bonk.gif

Nazadnje urejeno: