Trojanec?

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Tkle je.... kliknu sem neko stran, kjer me je vprašalo, da moram instalirati flash 9 ali nekaj takega. Zgleda da je to nek trojanec ali podobno, ker ko od takrat naprej npr. vtipkam neki v google, mi vrne rezultate (npr. alter.si), ko pa kliknem na link, me vrže na neko sex stran in ponuja par linkov, ki jih je google napisal. Kako se znebit tega hudiča??

Druga stvar - kje dobit kak free registry cleaner/optimizer?

aha, oboje za xp-je.

lp

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Aha, pogruntal sem, da me prvo vrže na stran wwwpikashedalightpikacom, pol pa še nekam drugam

edit: popravljeno, prej je kar samo od sebe naredilo link

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ti samo zalaufaj tega Bitdefenderja online.

Drugače pa ne poznam kakega free registry cleanerja, sam uporabljam TuneUp 2007, ki me je stal 30€ če se ne motim.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:

Aha, pogruntal sem, da me prvo vrže na stran www\.shedalight./com, pol pa še nekam drugam

Dej prosim zbriši ta link, da se še kdo drug ne okuži.

Nazadnje uredil moderator:

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
no zgleda da sem rešil. naložil sem novo javo, pognal fix wareout in combofix, pa je ratalo... bemti, ne bom več kurbarije na internetu klikal...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Klikam kurbarije vsak vikend pa še videl nisem virusa, kaj šele da bi okužil...
Čakaj malo, a to uporabljaš mogoče IE ???
grims-1.gif

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
ne, lisičko. sicer pa sem sam kriv, ker sem pal na foro, da mora kao neki flash player instalirat, pa sem kliknu "jes"

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Addone instaliraj samo in le z addons.mozilla.org (al podobno). To ti firefox itak avtomatsko pove, če je drugi naslov.
Nojbolj je seveda sploh nič ne instalirat. Stran, ki zahteva neki spacialni addon, da se sploh prikaže, je 80% virus, 18% beden in le v 2% vreden ogleda. Razne tega, a flash nimaš že instaliran ? Original je na adobe.com , vse drugo je 99,9999999% okuženo.